В цьому світі нам нічого не належить. Просто іноді ми і речі знаходимо одне одного. Ніколи не знаєш точно, де це трапиться, але коли вже трапляється - не помилишся...

понеділок, 30 липня 2012 р.

Привіт з "Лесиних джерел" - 2012

Привіт колегам і друзям! В суботу я з подругою була запрошена до участі в Містечку мастрів в рамках щорічного фестивалю "Лесині джерела" в м. Новоград-Волинському - колисці відомої поетеси Лесі Українки. Не зважаючи на те, що часу для підготовки було зовсім небагато (довелося мало не в останню ніч швиденько робити кілька нових експонатів :), ми все ж поїхали. Хіба є перепоною якихось 100 км? :))) Я на цей раз дуже мудро додумалася запхати весь свій крам у відпускну валізу з ручкою і колесиками, тому не довелося нести все на собі, як минулого разу.
Зустріли нас дуже привітно, місце дали центральне, сонячне, на перетині всіх паркових стежок, тому відвідувачі нас не обходили. Майстрів і торговців китайськими дрібничками трохи відокремили, а також з останніх брали за участь по 500 грн. Ми виставлялися безкоштовно, це вже радує :)
В Новограді-Волинському є військова частина, і деяким бійцям пощастило - їх залучили на допомогу організації фестивалю. Тому вони з превеликим задоволенням притащили нам АЖ два столи (хоча їх був тотальний дефіцит) і навіть стілець, а потім порозлягалися в холодочку біля вогнища, де варився козацький куліш для всіх охочих. Я не взяла фотоапарат, тому на цей раз буде лише кілька фото з мобільного телефону. Сонце зашкалює, день був ясний :) Ось наші декупажні столики:

Час від часу я відходила, щоб роздивитися інших майстрів, учасників виставки та подивуватися на людські таланти. Найбіше всіх вразили ковалі, оце масштаб!!! Та й дуже цікаво було спостерігати наживо за їхньою майстерністю:
Також не оминула я гончарів - цей козарлюга за лічені хвилини виліплював такі чудові глеки, та був такий задоволений собою, що навколо нього увесь день вився рій глядачів і глядачок :)) Також на фото традиційні поліські ляльки - берегині, а ще - взуття ... з конопель! Такого мені ще не доводилося зустрічати. Різноманітні фасони, візерунки - це просто еко-взуття якесь! Ціни теж вражаючі :)
Ще покажу кадр із розділу відкриттів - цей плетений посуд зроблено з кореню сосни! На жаль, авторка - доречі єдина в Україні, хто заготовляє той корінь і знає, як з ним працювати - кудись відійшла на той момент, тому її сусіди по виставці пояснили мені, що то за посуд. Коли почула ціну, зрозуміла, чому він мені так сподобався :) Але  - унікальна річ має і коштувати відповідно. Діткам подобались різноманітні майстер-класи, зокрема активно працював ткацький станок. І подивіться на наших чарівних покупців, браслетики приміряють :) Які ж в Україні красиві дівчата!
Загальне враження від суботи - мегапозитив! Поясню чому: коли до тебе в чужому місті підходять люди, які пам"ятають тебе і твої вироби ще з минулого року, вітаються, дякують, фотографуються напам"ять, купують нову красу, а ще кажуть, що минулорічні витвори прикращають їхні оселі, а деякі подарунки помандрували... аж до Мурманська, тут треба мати силу волі, щоб не розплакатися від радощів :))) І "добили" нас дівчатка  з якогось хору - вони відспівали на сцені і пішли на виставку, обступили наш стіл, щебечуть, а в мене завжди на столі стоїть відерце цукерок - всіх пригощаю, так веселіше! Ну я і пригостила той хор... А вони спочатку знітилися, потім осміліли, взяли по цукерці - і вирішили подякувати - просто біля столу яяяааааак гримнули пісню! Народу зібралося, всі підспівують, усміхаються, а в центрі така собі я розчулена :))) Ці враження безцінні та незабутні.
Ще для сміху - мені навіть пропонували роботу, і безкоштовну майстерню! Яка стоїть рік зачинена і нікому не потрібна! Це, звичайно, вже не смішно, але просто якби в моєму місті такі можливості... Бери, користуйся, твори, вчи діток...
Хороше місто, хороші люди, гарні враження - зустрінемося там наступного року!

20 коментарів:

  1. оце я розумію вихідні з користю! стільки вражень! мега-позитив, який дає нову хвилю натхнення твори і творити знову!

    ВідповістиВидалити
  2. Оля,це щось неймовірне!Ти так щиро (розчулено) :)розповіла про виставку,що я тобі одразу повірила-день не пройшов марно!Побільше таких позитивних зустрічей тобі!!!!(і всім майстрам,звісно,теж)
    Плетений посуд із кореню сосни ще ніколи раніше не бачила!А взуття з конопель звичайно що буде недешевим)))))І де це вони тільки умудрились тої коноплі виростити? :)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую, я всю правду :) Про коноплі і сосну - вишукувала спеціально щось таке, чим би здивуватися - знайшла! Ну а якщо налаштуватися правильно, то кожна отака дрбничка буде приносити радість. Можливо, хтось би інший того всього і не помітив...

      Видалити
  3. Дуже цікава розповідь. Хочеться і собі на такій виставці побувати, подивитися на роботи майстрів. Удачі вам)

    ВідповістиВидалити
  4. Олюсь от вмієш ти чудово розказати ))) я як ще буде якась така ярмарка приїду ;) правда в ролі глядача, а може і покупця ;) але цікаво подивитись на те все вживу )))
    і ти права, головне налаштуватись файно і можна тішитись кожній дрібничці )))
    цікаво було б глянути на ті чоботята з конопель ))) та й на ковалів і на отой посуд з кори дуба )
    кльово що люди починають цінувати ручну роботу ))
    тішуся що твої вироби розкупили )))) вони тебе і справді крутезні і приносять щастя ))) це вже провірено )))
    і уявляю собі той хор і тебе з ними ))) краса ))
    дякую тобі за отой позитив ...мегапозитив і радість якою ти поділилась )))
    лю тебе ;)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. А я дякую вам усім, а зокрема Тобі, що в мене є такі чудові читачі і друзі, яким можна розказати усі дрібниці, які мене схвилювали, і бути при цьому зрозумілою і зовсім не смішною :)Щастя, мабуть, закодовується в кожному виробі, так, згідна, і воно живе крім нашої неньки Ураїни не тільки в Мурманську, але й в Хабаровську, Ньою-Йорку і навіть в спекотному Лівані, а скоро вирушить аж в Ірландію, це просто космічно! А мені, мабуть, пішло б працювати добрим критиком :) Витягувала б за вуха будь-яку подію, радіючи метелику чи промінчику :)))Сама себе розвеселила.

      Видалити
  5. Првіт,Олю!!!Перш за все хочу тобі сказати,що ти молодець-не встигла приїхати з відпочинку -і зразу ж за "роботу".Хоча такі супер-мега -позитивні миттєвості життя не варто називати роботою, але ж ти зрозуміла, про що я:)
    Я за тебе рада-бажаю тобі творчого натхнення і щоб твої роботи впізнавали у всіх куточках України і за її межами!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Знаю, з корабля на бал, невгамовна часом буваю :) Чесно, проскакували думки, породжені чи то лінню, чи то "здоровим" глуздом (а хто визначив межу того здоров"я ? :))Але я полюбила атмосферу отих свят, спілкування з людьми, і страшенно люблю подорожувати, нехай і не дуже далеко, але щоразу відкриваєш щось нове для себе. Дякую за побажання, взаємно!

      Видалити
  6. Оль, ну ты молодчага!!! Представляю, как после отдыха не хочется ничего делать! А ты тут с корабля на бал! Здорово! Я очень рада, что все у тебя так складно получилось. География твоих работ расширяется на глазах. Я желаю, чтобы у тебя все ярмарки проходили на "Ура"!!! Так держать!!! Спасибо за интересный рассказ))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Спасибо, дорогая :) Делать действительно не очень хочется, но сейчас надо завершить несколько очень нужных начатых дел - они не дают спокойно спать. География - да, будем ставить метки на глобусе :) Добавляем Беларусь! Спасибо, что прочитала меня, так приятно, это уже потихоньку затягивает, когда начинаешь обдумывать чем бы вас развлечь :) Наверное, есть тяга какая-то к писательству... Вот так и узнаешь себя с новой стороны...

      Видалити
    2. У тебя отлично получается!!!

      Видалити
  7. Олечка, веселые у тебя деньки и плодотворные то какие.

    ВідповістиВидалити
  8. Круто! Рада за тебе! В мене вже аж "руки чешуться" десь між люди вирватись, набридло вже в чотирьох стінах сидіти - хоч і роботи повно - відпочити ніколи :-)
    Мене тут на 25 серпня до Рівного запросили, так що, якщо малята не підведуть - побачимось скоро :-)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую! Вириваємось тоді! Але чому не 24? ти зайнята? В Рівному буде три дні ярмарок, казали. Але я ще не знаю, яек сплнувати, бо три - то занадто, хіба в перший...

      Видалити
  9. Я 24-го ніяк не можу - в нас престольне свято в соборі :-) І дома купа гостей.... і татові іменини.... і у кума день народження... :-))))

    ВідповістиВидалити
  10. Хай-но, хай-но мій сирник малий підросте))) - візьмеш мене з собою? ;)
    Справді дуже цікава розповідь, значить виставка була не менш цікавою!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Сирник? Круто! візьму усіх, наймемо величезного автобуса, і... Виставка - не знаю, можливо хтось би реагував спокійніше на всі ці речі, але я була трохи схвильована, може, тому так вийшло :)

      Видалити