В цьому світі нам нічого не належить. Просто іноді ми і речі знаходимо одне одного. Ніколи не знаєш точно, де це трапиться, але коли вже трапляється - не помилишся...

середу, 18 вересня 2013 р.

Магія тепла

"Запах свіжозвареної кави буде ще звабливішим, якщо її приготувати з любов'ю і для когось" - так каже молода письменниця Надійка Гербіш, і я повністю згідна з нею.

Я дуже люблю читати. Колись це були домашні книги, потім - бібліотечні, позичені у друзів, згодом - якісь цифрові варіанти. Останнім часом я помітила, що нічого нового в плані чтива не купувала. І ось ноги самі привели мене до книжкової крамнички, і книга теж сама застрибнула до рук :) Це були "Теплі історії до кави" вищезгаданої авторки. 
Відкривши книгу, я просто відчула, що вона - моя! Шоколадного кольору шрифт і світлини, кавова тематика - все це повіяло теплом, і я вирішила купити. Тепер шкодую лише про одне: скоро я закінчу читати цю дивовижну книжку... Але, думаю, вона стане однією з улюблених, такою, яку можна перечитувати щоразу, коли хочеться закутатися в тепло. Вона дарує спокій, змушує задуматися над справді вартими цього речами, вчить цінувати стосунки, почуття, близьких людей.
Поринаючи в спогади, навіяні смачною книгою, я пригадала, якою я була, коли ми з майбутнім чоловіком закохалися, писали одне одному паперові листи майже щодня (бо тоді не у всіх були навіть стаціонарні телефони), він готував найкращу в світі каву, і ми вирішили ніколи-ніколи не сваритися ... :)
А над цими рядками я чомусь не втримала сліз: "Кохати цього чоловіка було складно, страшенно складно - кохати по-справжньому складно завжди. Віддавати себе, забувати про свої бажання, підлаштовуватись під нього й уміти чекати. Не ставити ультиматумів і не вимагати уваги до себе. Просто чекати й вірити, що він знає краще, що він пам'ятає, що подбає про все необхідне, що його вияви любові не завжди відповідають її уявленням, але що це не має жодного значення. Поважати його й те, що він робить. Розуміти його слабкості й стати його другом. Дослухатися до тихого голосу всередині нього й розтлумачувати погляд його очей."
Значить, зачепило за живе:) Раджу почитати затишними вечорами...

Такий комплект прикрас у мене з'явився днями і відразу знайшов власницю :)

Ну і головний анонс вересня - 26-29 вересня відбудеться моє улюблене VII Міське свято «НА КАВУ ДО ЛЬВОВА»! Я планую відвідати улюблене місто, яке відповідає мені взаємністю, 28-29 вересня. Правда, 28 числа я з подругою запрошена до участі у ярмарку в рамках фестивалю ECOLEO (якщо цікаво, там ще триває реєстрація). А в неділю будемо гуляти, кавувати, відвідаємо "Бамбетль" (ну куди ж без того:), тому пропоную зустрітися, хто забажає! Ще є час домовитися...
Якщо кава – то тільки у Львові!

22 коментарі:

  1. І мене зачепило... Треба і собі віднайти історії до кави...
    Набір, певно, знайшла якась кавоманка ;)
    Класно! Я теж хочу до Львова!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ага, таке воно... Дуже смачні істоорії, як на нас - кавоманок :) Так, до Львова потрапити - це пригода:)

      Видалити
  2. Мммм, як пахне. Чесно, не дуже люблю читати (рідко, але дещо почитую). Але ці рядки мене зачепили. Особливо зараз...Треба завітати до нашої книгарні! Дякую, Олічка!

    І до Львова я б не проти, але...((

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Та на здоров"я :)) Можна на крайній випадок придбати електронну версію в інтернеті. Нічого, всі ми там колись будемо - у Львові:)

      Видалити
  3. О, я була так настроєна придбати "теплі історіі.." але якось не вийшло - то не було в наявності, то я відкладала покупку.. але тут випадково, в кавярні на поличці побачила цю книжку, потримала в руках.. погортала сторінки і зрозуміла, що таки я її хочу :))) Обовязково придбаю при нагоді!
    Прикраси дуже "кавові", а тому теплі! не дивуюся що вони одразу і знайшли свою хазяйку :))) я б також не пройшла мимо таких

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Так, книга не на один раз, а ще вийшли "Теплі історії до шоколаду"! Дякую, приємно таке чути:)

      Видалити
    2. Ой, і про "шоколад" вже хочу! :)
      і мені здається саме ці книги треба читати в паперовому варіанті - в електронному втратится аромат кави/шоколаду :)

      Видалити
  4. Ольчі, який пост!!! І книгу ту вже кортить почитати!!! А наборчик - фантастика!!! Удачі тобі у Львові і щоб погодка була хорошою!!!

    А я йду доробляти блокнотика із запашними кавовими листочками)))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. А я собі її таки замовила))) + про шоколад також)))

      Видалити
    2. О, дякую! І за теплі слова, і побажання. Так і буде! Яка ж ти завзята:)))

      Видалити
    3. О, не встигла відповісти, а тут ти вже і замовила:) Вітаю!

      Видалити
    4. Юля, десь подівся твій попередній коментар...

      Видалити
    5. Я така, я швидка))) А який комент пропав??? ніби усі видно

      Видалити
  5. Я люблю читати з дитинства, але зараз все немає часу на художню літературу - все по роботі тонни інформації.
    А Львів - це добре! дуже хочеться зустрітись, обіцяю подумати.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Домовились:) Я іноді почитую, між тим і сим... Вночі буває, тишком на кухні...

      Видалити
  6. З наведеного уривка розумію - магічна книжка. Давно шукаю щось саме таке. Тепле та для душі. Дякую, неодмінно придбаю. Як же я хочу до Львова!!! Але... Гарного настрою тобі, цікавинок та смачної кави у Львові.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Прошу :) Але, думаю, в кожної з нас буде свій улюблений уривок, просто в мене тоді був відповідний настрій, чи щось таке... Дякую, передам привіт Львову:)

      Видалити
  7. Ммм...какой ароматный и уютный пост))) Чашечка кофе и хорошая книга - что может быть лучше, чтобы расслабиться и обрести душевный покой...

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Спасибо:) Да, а еще автор так вкусно описывает любовь к кофейному напитку...Просто текут слюнки:)

      Видалити
  8. Пост як раз в тему)) У нас дощь цілу нічь та весь ранок))

    Як хочу з вами!!!! Дуже хочу побувати во Львові, сподіваюсь колись, моя мрія здійсниться!!!
    Слова з книги до сліз... теж дуже запало

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ого, як я потрапила вчасно :) Мрії обов"язково мають здійснюватися! Дякую.

      Видалити