В цьому світі нам нічого не належить. Просто іноді ми і речі знаходимо одне одного. Ніколи не знаєш точно, де це трапиться, але коли вже трапляється - не помилишся...

вівторок, 28 травня 2013 р.

З Польщі з любов'ю

Вітаю! В минулому дописі я обіцяла репортаж про польські мандри. Вони вдало відбулися і завершилися в неділю. Поки свіжі в пам'яті всі запахи і звуки, хочу поділитися враженнями:)
Думаю, хроніка усіх днів не потрібна, пригадаю найцікавіше. 
Ну, по-перше, Молодіжний камерний хор “Eλεος”, в складі якого я на під час конкурсу виконувала альтову партію, виступив достойно та посів друге місце в своїй категорії. Ура!
 Крім виступів на фестивалі, ми встигли побувати в багатьох святих місцях і поспівати ще безліч разів - у храмах Польщі, які відвідували. Це були неймовірні відчуття, мабуть тому, що це зі мною трапилося вперше - яка краса, який звук, які високо злітає душа...
Враження лишилися дуже позитивні, завжди цікаво відкривати для себе іншу країну, а крім того, я страшенно люблю подорожувати і робити фотозамальовки. Тому маю багато фото, і поки розбираюся з ними :) (щось трапилося з карткою, і половина кадрів зникла, якщо можете щось порадити, буду вдячна).
А поки напишу про те, що найбільше вразило: дивіться на це фото, як думаєте, це паркан замку якогось Дракули?
А от і ні, цей прозорий парканчик оздоблений так для того, щоб птахи, які будуть летіти, помітили його і не вдарилися - ось для чого ті чорні силуети... Взагалі, в цій країні дуже піклуютсья про живу природу, нас возили на екскурсію в Біловезьку пущу до рідкісних зубрів... Також розповідали, що існують навіть цілі переходи - такі своєрідні місточки для тварин через автостради, обсаджені кущами обабіч... Раптом якомусь оленю захочеться сходити зі свого лісу  в гості до сусідів :)
Також у містах і містечках є велодоріжки та велопарковки. Багато. Екологія!
А ще повсюди безліч квітів - клумби, клумбочки, вазончики та продавці квітів на столичних вулицях.
Субота була найбільш насиченою на враження, одне слово - Варшава! Яскрава, вишукана пані зустріла нас спочатку дещо насторожено і похмуро, але потім все ж дозволила зануритися в неї та познайомитися ближче. Ось навіть видно той "кордон" між її настроями - у хмарах :)
Я з новими подругами встигла багато чого побачити  - Старе місто, центральні вулиці, панораму з висоти дзвінниці костела св. Анни, але головним у мене було бажання потрапити в королівський парк Лазєнки, де є казковий палац на воді та яким прогулюються павичі.
Про цей парк я чула, читала, що ті, хто туди потрапляють, забувають про час, та і про все на світі:) Мабуть, так сталося і з нами, бо цей пункт призначення став останнім та переломним моментом наших мандрів - ми трішки заблукали, а поки напитували дорогу в зустрічних тітоньок, згадуючи усі слова, схожі на польські :), час невблаганно минав і нас вже чекали в автобусі... Довелося скористатися міським транспортом (цього в наших планах не було, але... ) та робити це в темпі. Все закінчилося добре, правда трохи полоскотали нерви :)
Є сотні причин, щоб закохатися у Варшаву... Одна з найбільших - це місто Шопена. Тут він жив, творив, тут, в костелі Св. Хреста, поховане його серце. Атмосфера тут дуже особлива, ми затримались всередині, трохи відпочили та налаштувалися на дуже спокійний лад. Цей настрій я добре запам'ятаю, він ще знадобиться :)

 
Прослушать или скачать Шопен Expromt fantasy бесплатно на Простоплеер

Ось з такими враженнями я повернулася додому. Ще раз дякую невгамовній Ларисі, завдяки якій відбулася поїздка.
Будемо планувати нові пригоди! На все добре.

24 коментарі:

  1. Я дуже рада з того, що тобі припала до душі наша поїздка! :-))) не кожен здатен витримати наш режим :-))) А "невгамовна Лариса" вже знову хочеикудись податися... :-))) от би ще компанію підібрати відповідну :-)))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Такий шалений режим дає змогу почути і побачити побільше всього:) То я про невгамовну розкусила, угу... На компанію я завжди згідна:)

      Видалити
    2. :-) ще б грошиків підзбирати... давай, свисти, як там ярмарки які будуть :-)))

      Видалити
    3. Логічно. Починаємо з ярмарок :)

      Видалити
  2. а ще - про ті лісапедики... не прості вони - а "на прокат" - кидаєш кілька монет - і їздиш собі, і виявляється ніхто навіть і подумати не може, що лісапедик прийде до голови комусь прикарманити :-))))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Та я зрозуміла суть питання, на прокат :) Дуже класна ідея...

      Видалити
  3. Олю, з поверненням! Вітаю вас із успіхом! Молодці! Стільки вражень та позитиву! Можна уявити як гарно співалося у храмах. Там така акустика!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую! Мало, хочеться ще :) Акустика справді суперова.

      Видалити
  4. Без пригод ніяк! :) І які ж ви слова згадали?;)
    Колись до нас приїздили польські хористи з Білостоку (Лариса це пам"ятає))), і мені, як хористці, що жила у гуртожитку, підселили Йолу - весело нам було спілкуватися жестами :)
    Дуже цікава розповідь, наче я з вами там була! Дякую!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. А як же без пригод :) Слова - оо, виявляєтсья, що коли припече, то можна порозумітися. Правда, перший десяток перехожих нам мало чим допоміг, чи то вони не знають назв своїх вулиць... :) Зате одна дама з собачкою зорієнтувала в просторі, і все було зрозуміло. В нас, правда, на мить відпали щелепи, коли вона, дізнавшись, що нам треба в Старе място, сказала, що це "добрий кавалок" дороги, і пішки ми туди ну ніяк не дістанемось... Найсмішніше, що ми звідти так і дійшли сюди - "целий час просто" (весь час прямо - польською). Довелося якось вирулювати на ту пряму дорогу. Дякую і тобі!

      Видалити
  5. Олічка,які чудові фото і твої враження.........
    дуже цікаво було почитати,така собі міні екскурсія!!!!!))))

    І вітаю з почесним II місцем,молодчинка!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую за вітання і приємно, що сподобалося подорожувати зі мною :)

      Видалити
  6. Супер! Стількі цікавого!!!
    Мої вітанняя з перемогою! Головне, що в тріці лідерів!!!

    ВідповістиВидалити
  7. с приятным и успешным возвращением!
    как всегда,очень интересно читать от начала до конца..буду ждать продолжения ..и про впечатления от выступлений

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Спасибо, очень согревают твои слова. Говоришь, продолжение? Гм, надо подумать:)))

      Видалити
  8. Вітаю з перемогою!!!! Друге місце - це круто)))) Класний звіт про подорож)) Мені дуже сподобався парканчик з силуетами і замок...він справді казковий))) І дуже суперове фото з велосипедами)))

    ВідповістиВидалити
  9. Дякую!!! Там все гарне, коли вибирала фото для поста, було складно, бо там кілька сотень:) Може, дійсно, ще продовження забацаю:)

    ВідповістиВидалити
  10. Ух ты, какое замечательное путешествие!!! Чудесный рассказ, прекрасные фото (присоединяюсь к просьбам о продолжении)... Поздравляю с победой!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Спасибо! Как здорово, что есть такие восторженные читатели :)

      Видалити
  11. Ну все ))) тепер я взнаю що мандрувати ти будеш часто і багато ))) польську мову вивчити легко і вперед ;) все почнеться з Польщі...а там далі все світ, пра?
    а Варшава дійсно класно, це наче трошки інший світ, і я собі уявляю з якими позитивними емоціями ти повернулась )))
    КЛьово!!!!
    п.с. а картку можна якось відформатувати, але не роби цього сама ))) занести в фотосалон ;)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Добре, я тобі вірю, так і буде! Дякую, що ти не пропала назавжди :)

      Видалити
  12. ой,хотіла відкорректувати посилання...і видалила коммент(((
    Я про те кажу,що,давно не бувала на бамбетлику в тебе.
    Так добре бачити,що ти подорожуєш та в житті відбуваються такі гарні події)))
    а про велосипеди хотіла сказати,що у Львові розпочали експеримент-даватимуть безкоштовно вєліки на прокат.Закупили поки тільки 5 штучок...початок?
    http://www.pohlyad.com/news/n/16444

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Так, треба витирати пил з бамбетлика і заварювати свіжу каву:) І приманювати подруг... Глянула посилання, круто! То ви ближче до тих европ :) Хоча я вже в Рівному цікавилася, кажуть є прокат! Маленький, але є :) Гарний початок! дякую тобі!

      Видалити