В цьому світі нам нічого не належить. Просто іноді ми і речі знаходимо одне одного. Ніколи не знаєш точно, де це трапиться, але коли вже трапляється - не помилишся...

понеділок, 11 березня 2013 р.

Майстер світла

Незадовго до нового року я дізналася про цікавий напів-біографічний фільм, де розповідається про життя відомого хуоджника Томаса Кінкейда. Це фільм "Різдвяний котедж" 2008 р. Після перегляду я захопилася його картинами, які зображують тепло і затишок навколишнього світу і просто випромінюють світло. Затишні котеджі, мости, альтанки в саду, міські пейзажі та вулиці мегаполісів... Але завжди на його полотнах вони сяють!
Ще я зрозумяла, чому ці картини видалися мені такими знайомими! Адже вони розтиражовані по всьому світу на репродукціях, календарях, пазлах, вітальних листівках і компакт-дисках, кредитних картках та вишивальних схемах. Я навіть купила собі такий календар з дивовижними пейзажами, але на цьому не зупинилася :))

Переривши увесь асортимент серветок в нашому рівненському декупажному магазинчику (а їх там тисячі), я таки знайшла те, що шукала - серветку з фрагментом картини Кінкейда "Julianne's Cottage":
Так народилося моє панно, яке теж, здається,  випромінює світло:)

Це дерев"яна квадратна заготовка розміром 18*18 см, до серветки довелося ще трохи домалювати і підмалювати акриловими фарбами (сподіваюсь, це не дуже помітно...) і полакувати, звичайно.
Галерею картин художника можна побачити ось тут.
Хочу додати ще трохи музики. Композиція є саундтреком до вищезгаданого фільму - це "Місячне сяйво" Клода Дебюссі, і вона якнайкраще, на мою думку, відображає головну ідею-натхнення до створення чудових картин, яку висловив у фільмі художник-наставник молодого Кінкейда, який сказав йому:
"Малюй світло, Томас! МАЛЮЙ СВІТЛО"!

текст песни Дебюсси - Лунный свет

18 коментарів:

  1. видно?? шо видно?? видно лише неймовірно красиве, тепле панно! краса!!

    ВідповістиВидалити
  2. Олюська, як мені подобаються ці картинки!!! На них будиночки моєї мрії!! Надіюсь колись таку картинку вишити хрестиком)))

    Неймовірно ти передала світло, будиночок живий!!!

    Круто, одним словом і музика супер!!!

    Ах, як я люблю твої вечірні спокійні мрійливі пости)))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Та я теж попала на ті картинки і все, пропала :)) Виший обов"язково! Дякую, рада, що сподобалось:)Я відкрила для себе цю музику по-новому, бо коли вчили по програмі - було нецікаво, як то зазвичай буває... А тепер не можу наслухатися...

      Видалити
  3. Оля,я просто у захваті!!!будиночок ніби живий!!!!просто нема слів.....

    ВідповістиВидалити
  4. Клас! Клас! Клас!!!!!! Просто шикарно! Я спочатку подумала,що ти там щось з ілюмінацією намудрила :-))))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ти що, думала, що я туди лямпочок напхала чи світлодіоди?:))) То все рука майстра. Я просто гарно приклеїла серветку:))) Дякую!

      Видалити
  5. Олічка,робота дуже гарна,чарівна та позитивна! Це панно неймовірне,від нього віє теплом та затишком:))!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую, згідна з тобою, бо всі, кому показувала вживу починають так замріяно посміхатися:)

      Видалити
  6. Здорово! Видела много раз картины этого художника, но не знала, как его зовут. Одна у меня на рабочем столе компьютера целый год стояла. Спасибо за интересную информацию - пойду обязательно полюбуюсь на другие работы. Оля, панно очень красивое! Действительно, очень теплая работа. Каких только салфеток не сыщешь)))))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Да я вот тоже открыла для себя имя недавно, а так - любовалась домиками тоже:) Интересно было почитать про художника. Спасибо за похвалу, а салфетки - это дааа, чего только не напечатают :))

      Видалити
  7. Теж зустрічала репродукції Кінкейда у вишивальних схемах, мене завжди зачаровувало світло, ніби будинок живий, а це вже трішки історія, романтика, таємниця...
    Дякую за музику.

    ВідповістиВидалити
  8. для мене мати свій будиночок - то моя мрія!!
    дивлячись на таке життерадічне світло, зразу відчувається незвичайна теплота!!
    дуже якісна робота)))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дуже приємно, рада таким гостям! Хай мрії збуваються :)

      Видалити