В цьому світі нам нічого не належить. Просто іноді ми і речі знаходимо одне одного. Ніколи не знаєш точно, де це трапиться, але коли вже трапляється - не помилишся...

суботу, 2 лютого 2013 р.

Шкатулка для рецептів

Я люблю смачно поїсти :) 
Особливо солодке, а ще коли хтось приготує... Частенько записую рецепти того, що сподобалось, вірю в те, що буду пробувати сама. Навіть іноді намагаюсь приготувати:) І от коли вже настає той щасливий день, я урочисто чіпляю той клаптик паперу (на якому записано - ні, нашкрябано! - рецепт) на холодильник за допомогою якогось магніта і тоді готую, одним оком підглядаючи в ту писульку.
І от можна уявити вигляд холодильника, коли на ньому висять ті клаптики - нагадує стовп з оголошеннями на зупинці тролейбуса :) Так, кулінарна книга - це круто, я маю блокноти, але... Хто б сів і переписав! Так ніби і зручно, та не дуже естетично.
А недавно я придумала, куди можу сховати цю писанину, поки не готую - я зробила шкатулку для карток, так званих recipe card, роздрукувавши собі кілька тих карток з інтернету та записавши на них улюблені рецепти. Буду виймати по одній і чіпляти магнітиком:)
Сьогодні я знайшла навіть сайти, де можна заповнити онлайн та роздрукувати - ось як тут і тут, наприклад. Сама ще не гралася, не встигла. Бачила в блогах дівчат закордонні сувеніри - комплекти тих модних папірців :)
Так ось вона - моя шкатулочка-книжка. Зістарена, "погано пофарбована" (натяк на шеббі:)), з вінтажним бамбетлем і скромними об"ємними  елементами (трафарет):


Ось така обновка оселилася в мене на кухні... 
А в шафі теж оселилася обновка! Як справжня жінка, я не втримаюсь і покажуся у всій красі. Це обіцяне неймовірне плаття :)) Не знаю, наскільки воно виправдовує свою характеристику, але до нього дуже личать нові сережки, а все разом, здається, личить мені :) 
Під такий сьогоднішній строкатий настрій можна послухати освідчення від Бітлз...

38 коментарів:

  1. Так, ти знову наніч про їжу))))))) Дуже класна річ! Якщо вся кухня в такому ж стилі, то можна до неї як до музею ходити!
    Обновка тобі дуууже пасує, люблю я такі кольори!!!!

    ВідповістиВидалити
  2. Гиги, та про неї, про їжу... Дякую. На рахунок музею - не знаю, маленька дуже. Але всі полички заставлені всякими штукенціями:))) І стіни завішані лавандами і т.д. Дякую і за кольори - не всі таке розуміють, навіть швачка скептично взялася, не дуже вірила в те, але коли поміряли, то були в захваті обоє :)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. )))я так скромненько....хочу на інтернет-екскурсію на кухню...хочу бачити всілякі штукенції ))))

      Видалити
    2. я бы тоже штучки посмотрели,можно такой флеш-моб,наверняка у каждого есть..а лаванда ,благодаря тебе,у меня тоже везде,где надо и не надо..я цвета такие тоже люблю,часто слежу ,чтоб в меру..классно смотрится,особенно с клатчем и украшениями

      Видалити
    3. Тогда надо придумать флеш-моб "Мои кухонные штучки" :) Спасибо за интерес!

      Видалити
  3. прикольна коробочка. я теж надаю перевагу карткам ніж блокнотам. сукня супер!!!

    ВідповістиВидалити
  4. Шкатулка дуже гарна!Сукня тобі пасує,кольори неймовірні:))!

    ВідповістиВидалити
  5. Олічка, ти неймовірно чарівна!!! А скринька для рецептів вийшла надзвичайною, до того ж це дуууже потрібна річ в хазяйстві (я теж за окремі рецепти в скриньці:))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Як чудово:) Побачимо, перевіримо скриню на предмет користі :) Моя книга рецептів вже розпухла... від вкладених туди окремих листочків і записочок :))

      Видалити
  6. Отличная работа! Сама идея очень интересная, а уж исполнение!Как я говорю - вещь с историей...
    Оленька - ты просто красотунька! Тебе невероятно идут эти цвета! И сережки, и клатчик! Ну просто модель из модного журнала! Прекрасный образ!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Спасибо! Как всегда, без истории вещь оставить не удалось :) А про модель - весело так было вчера позировать, настроение поднялось, вот платье и заиграло, наверное, еще ярче:)

      Видалити
    2. Интересно, кто тебя фотографировал??? И правда светишься вся))))

      Видалити
    3. Да ничего такого :) Девочка, которая сшила платье - она и фотографировала у себя дома, да еще на телефон, вечером, освещения ноль, пришлось светиться хотя бы мне :))))

      Видалити
  7. Ну і почну 3 плаття. Воно й справді класне, мені дуже такі подобаються і фасончик, і колір, і... модель, яка робить йогоще яскравішим!!! А аксесуари просто в точку!!!
    А тепер про скриньку. Теж уже 3адумувалась над чимось таким. Бо вічно ті папірці то там, то тут, а потім і 3найти годі )))
    І.. дякую 3а посилання на карточки. Навіть не 3нала, що таке є!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Насправді особливого ефекту від того плаття не чекали, просто вирішили спробувати, а раптом... Вгадали з кольором, мабуть :) Так, папірців розвелося мільйон. А за посилання - я і сама не знала, ось відкрила таке :)

      Видалити
  8. А ще ви з платтям пасуєте дуже до тої тумбочки :-))))) Гарна! І ти, і сукня, і коробочка :-))) Ти трохи цю красу дозуй, а не зразу одним махом нас вбиваєш :-))))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Тумбочка теж модна - коло неї позують всі моделі, що забирають у майстрині пошиту річ :) Та як було втриматись - лопнула б від радості, треба ділитися :))

      Видалити
  9. Дуже подібна ситуація буває і в мене з тим холодильником і рецептами, бо в блокнот не завжди зручно із замурзаними руками заглядати. Коробочка - довершена!
    А плаття - ти дуже шикарна дівчина! Кольори бомбезні, і цікаво скомпоновані.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Думаю, треба якось робити в двох екземплярах - гарно записувати в книгу - для нащадків :), ну і такий робочий варіант - на картках... Дякую за компліменти!

      Видалити
  10. Як жінці мало для щастя потрібно...нова сукня-і очі вже блищать!;-)Ти чарівна завжди,а в обновці-суперова!
    Скринька класна,але особисто я навряд чи використовувала її для карток з рецептами...чому?...не знаю...мабуть,тому що в мене рецепти записані в блокнотах і мені такий варіант більше подобається:)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. До речі,в мене в блокнотах ,крім рецептів,є ще й картинки роздруковані зі стравами-щоб знати,яке воно має бути на вигляд)))))

      Видалити
    2. Дякую, такі ми, жінки - загадкові створіння :)) В принципі призначення скриньки може бути різноманітне, дійсно, просто на даний час для мене актуальне саме таке. Про картинки хороша ідея, такий серйозний підхід!

      Видалити
  11. ТАК!ТАК!так!Тобі дуже личить)))Твій колір -однозначно!
    А про картки-то прям як про мене)))Я не можу з блокнотами готувати!От не можу-і все.У мене все на папірчиках,які я чіпляю і на холодильник ,І прищепками до всього на кухні...У мене велика коробенція є з такими папірчиками,що за життя назбируються...назбируються....
    КОлись,в ґамериканському фільмі якомусьбачила таку корІбочку з картками і все рію собі забацати.Той день прийде колись!Я вірю.
    А тебе-із втіленням!Із початком великого!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую :) Про прищепки насмішила, я теж так раніше робила - до ручок меблів чи тюлі - щоб були на рівні очей :) Так то гамерика винувата у всьому, агааа...

      Видалити
  12. Ох, какое платье!!! Тебе действительно идет подо все!
    Шкатулочка - прелесть, и очень удобная вещь! =)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Спасибо, правда, я сама напросилась на похвалу :)) но приятнооо!

      Видалити
  13. Олюнка, плаття вище всіх похвал!!! І тобі личить і твоїм виробам))) Дуже все гарне!!!

    Коробка фантастична!!! З картками, то дуже хороша ідея, в мене повний зошит бумаженцій, беру його, а вони вилітають і вилітають)))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Красненько дякую! В мене теж повний зошит бумаженцій, от я і втнула таке...

      Видалити
  14. ))) ага, в усьому винуватиа Гамерика....)))
    Тепер серйозно. Сукня сама по собі нічого не варта, а от на тобі вона стає річчю, яку ТИ прикрашаєш! Отак! ;)
    А про картки-блокноти навіть і не знаю... У мене рецепти у блокноті записані, але появилися віднедавна картки. Мабуть, найкраще мати і те, і друге - в блокноті будуть записані усі рецепти, а на картках ті, які найчастіше використовуються.
    А коробочка гарна! Ще й іменна :)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Я прикрашаю все навколо:) Хай так буде завжди! :)) Думаю, альтернативні варіанти не підведуть - якийсь та й стане в нагоді. Ім"я коробки - Бамбетль? :))

      Видалити
  15. Чудова шкатулка і чудова ідея!!!! Я згадала, що бачила таке у "Відчайдушних домогосподарках"))) А як посортовано по розділах?
    І ти, Олю, просто неперевершено виглядаєш)))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую! Та там ще до розділів далеко :) Поки все на купку. Точно, я теж згадала ту дуже секретну скриню, то вона була величенька, і на неї всі полювали :)

      Видалити
  16. Оля, привитики) шкатулка просто суперова) А плаття взагали... видпадне...я в захвати) Дуже сподобалося, ти в ньому дуже гарна)

    ВідповістиВидалити
  17. О, в мене та ж сама історія, вже скоро магніти не будуть тримати тих клаптиків з рецептами, так багато назбиралось :) Класно ти придумала! Тепер я теж хочу таку шкатулочку.. тільки от декупажити ще не вмію :)
    А плаття кльвезне, тобі дуже пасує :)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую, Віруня! Бачу, я не одна така з клаптиками:))) Так шкатулка чи коробоча не має бути обов"язково декупажною :) Я в тебе вірю!

      Видалити