В цьому світі нам нічого не належить. Просто іноді ми і речі знаходимо одне одного. Ніколи не знаєш точно, де це трапиться, але коли вже трапляється - не помилишся...

середу, 30 січня 2013 р.

Просто музика і печиво :)

Доброго вечора.
Я "в минулому житті" була піаністкою :), тому фортепіанна музика для мене - це окремий розділ, якийсь дивовижний світ. Пізнаю його і відкриваю нові сторінки. Одна з таких сторінок - творчість канадського композитора, диригента і піаніста Андре Ганьона/André Gagnon. Дуже приємно слухати, замислюватись, а ще приємніще - що в мережі можна знайти ноти і заграти цю красу! Що я час від часу роблю із задоволенням, коли навідуюсь до свого інструменту (він живе в маминій квартирі)...
Listen or download Andre Gagnon Photo Jaunie for free on Prostopleer
 
Ну а  щоб приємніше було слухати, пригощаю сьогоднішнім свіженьким печивом. Вчора пізно увечері начиталася рецептів в блогах і пішла перевіряти свої запаси. Запасів виявилось не так багато, було трохи сметани і шматочок смальцю. Якраз пригадалися смачні коржики, яких я давно не пекла. Заколотила тісто, глянула на годинник... і поставила миску в холодильник "до завтра", бо вже настала нічка. Ця процедура пішла на користь коржикам, бо в рецепті якраз є порада виставити на холод - тісто стає ніби слоєним. Так от - кому цікаво - приблизний та дуже простий рецепт:

Берете рівну кількість сметани та смальцю (топленого сала, можна якусь частину смальцю замінити іншим жиром, наприклад, маргарином, але тоді коржики не будуть такі м"які), замішуєте з борошном, як то кажуть, "скільки візьме". І все - виставляєте на холод, на скільки витримаєте. Ні солі, ні цукру додавати не треба. Потім розкачуєте, вирізаєте коржики якої завгодно форми - і печете на дечці, я підстеляла папір для випічки, можна і без нього. Пекти до легкого золотистого відтінку, хвилин 10, можливо і менше. Важливо поки печиво гаряче, обкачати його в цукровій пудрі (чи гарно притрусити). От і все. Смакота, тане в роті.
Пригощайтесь!
 Це все, що залишилось до моменту фотографування - з трьох великих дечок:) Розхапали, та і я сама приклалася. Якщо комусь стала в пригоді - то порадію разом з вами :)

31 коментар:

  1. Олю, дякую за печиво, а мені мама, поки я на роботі, а вона доглядає внука, напекла смачних булочок з родзинками - до літа далеко, лишні сантиметри в мороз не завадять.

    ВідповістиВидалити
  2. Прошу! Та які сантиметри, не заморочуємся :) Яка душевна мама!

    ВідповістиВидалити
  3. Олічка, як у тебе сьогодні гарно і музичка, і пригощанн...ммм
    Я сьогодні теж займалася випічкою. Безквіт, моє коронне, з горішками та родзинками ))) Але найблищим часом спробую і твої коржечки , правда зі смальцем будуть проблеми...

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. О, як швидко бджілки злітаються :) То всі сьогодні щось пекли, виявляється? Треба ж таке... Люблю бісквіти.

      Видалити
  4. рецепт-кулинарная песня,очень люблю такие рецепты,просто гениально..

    ВідповістиВидалити
  5. Действительно, совсем просто - смешал жиры с мукой и забыл в холодильнике :) Вспомнил - быстренько испек :) Припудрить только осталось:)) Спасибо!

    ВідповістиВидалити
  6. Смакота))))) Хочу!!!! І Дякую за чудову музику))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Привіт! Забирай, ще трохи лишилося :) Музика неймовірна:) Дякую.

      Видалити
  7. як завжди)))пісня для душі та ...шлунку в тебе в блозі(і для очей)))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. То чудово! Накормила хоч піснями:) А то я вагалася, чи показувати комусь своє печиво:)))

      Видалити
  8. Олечка, спасибо, что поделилась с нами своим рецептиком ) Твои печенюшки и правда выглядят очень мягенько и аппетитно. Уже хочу попробовать...тем более, что все очень даже просто, смешал и оставил в холодильнике до удобного времени )). Я честно впервые читаю рецепт, в котором свиной жир присутствует, но этим мне даже интересней, какое же оно на вкус ? :) Верю, что смакота!!!
    И спасибо за прекрасное исполнение игры на пианино, я тоже люблю такую музыку. Приятно было послушать ее перед сном :))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Вика, спасибо тебе, что зашла и за добрые слова :) Неужели не слышала такого рецепта? Ну, тогда есть повод попробовать, можно маленькую порцию. Такое домашнее деревенское печенье :)

      Видалити
    2. Оленька, уже в духовке ) нашла сегодня смалец :)) только на рынке. Ой интересноооо не могу как :))

      Видалити
    3. Как хорошо, что я их все таки приготовила!!!!!!!!!!
      Это ОЧЕНЬ ВКУСНО!!!!!!! Так быстро у нас не одни печенья не улетали :))))))))

      Видалити
    4. Что, съели за полчаса??? Шучу :) Спасибо, что поделилась :) Я прям подскакиваю от радости! УРА!!!!

      Видалити
  9. У тебе так завжди:),цікаво та смачно:))! Музика така душевна та самкота:),рецепт чудовий!

    ВідповістиВидалити
  10. Зайшли до Олі вгості-печива поїли, музику послухали-відпочили на всі 100%!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Так було задумано! Я останнім часом не робила нічого нового, тому розважаю, чим можу :)

      Видалити
  11. Вперше слухала цю музику - кайфувала :-))))) А печиво я таке теж люблю, тільки я його перед духовкою цукром посипаю (люблю смажений цукор :-)))))

    ВідповістиВидалити
  12. Ухти, з цукром це ідея! Я б не додумалась :))) Але так теж дуже класно. Музика - сила...

    ВідповістиВидалити
  13. я теж піаністка в минулому - дуже шкода, що немає можливості поставити тут ф-но - люди ж за просто віддають інструмент - приїжджай, забирай і грай, скільки влізе! :)
    А музика чудова - сьогодні цілий день слухаємо цього композитора і... танцюємо "медляки" :)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ух-ти, медляки, романтично! Так, піаністки - це діагноз :))) В мене зараз немає місця теж. Але не віддаю нікому :) Хай живе.

      Видалити
  14. Только что достала из духовки ароматный пирог с яблоками, заварила себе чашечку кофе...Теперь сижу...медитирую под чудесную музыку...
    Спасибо за пост! Чудесный!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. О, пирог - тоже чудесно :) Приятно как, всем понравилось :) Заходи еще!

      Видалити
  15. Між іншим,і я-піаністка))),інструмент маємо вдома і нікому не віддаємо)))Тим паче,що і Богданка моя грає...
    А коржі смачні-вірю,бо за схожим рецептом і сама печу,але...в тісто можна додати стопочку горілки)))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Тоді привіт вашому інструменту, хай служить довго-довго і радує всіх... А рецепт так адаптується, виходить дуже колоритно, скоро треба буде діставати з банки хрумкі огірочки:))) Горілка дійсно якось гарно впливає на тісто, я в паску іноді даю...

      Видалити
  16. Скільки тут музикантів зібралось))) Я так скромно постою в стороні - послухаю і печива поїм)))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Та не кажи, всі такі ігруни, хоч віником розганяй :))) Їж, маленька :)

      Видалити
  17. ой, а меня такие прабабушка пекла и передавала нам всегда. Спсаибо за рецепт!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Вот здорово, какой, оказывается, исторический рецепт ! :) Спасибо, очень приятно получить такой отзыв:)

      Видалити