В цьому світі нам нічого не належить. Просто іноді ми і речі знаходимо одне одного. Ніколи не знаєш точно, де це трапиться, але коли вже трапляється - не помилишся...

середу, 21 листопада 2012 р.

Різдвяна троянда


Морозник  - квітка, яка квітне лише взимку, з грудня по квітень. Листя має дуже жорстке, квіти у нього біло-рожеві, немов з щільного паперу, а бутони схожі на замерзлі кінчики пальців. У люті морози голівки квіток схиляються, але з підвищенням температури стеблинки знову випрямляються. Влітку морозник не цвіте.
Різдвяною або Христовою трояндою його називають тому, що згідно з легендою, до немовляти Христа прийшли пастухи, а з ними була дівчина. Побачивши немовля, вона засмутилася через те, що нічого не могла йому подарувати, навіть квітки, оскільки була зима. Але ангел, що з'явився, вивів дівчину з хліва і доторкнувся до землі, покритої снігом. На цьому місці розпустилася квітка, схожа на маленьку троянду.

Ця дивовижна здатність переносити морози і цвісти взимку завжди викликала здивування, і тому квітку вважали наділеною надприродною силою. Забобони, легенди завжди супроводжували її. Вважалося, наприклад, що морозник захищає людей від злих духів і чаклунів. Щоб ослабити їх вплив і захистити будинок, морозник висаджували поряд з будинком.

Металеве відерце - кашпо прикрашене зображенням дивовижної зимової квітки   - морозника. Декороване в техніці декупаж. Висота - 17 см, середина пофарбована в рожевий колір. Використані матеріали - на водній основі. 
Чудовий подарунок для дітей, родичів, друзів, його можна наповнити цукерками, мандаринами, поставити під ялинку...
Шукає затишний дім.

32 коментарі:

  1. думаю, що дім, який знайде це кашпо, буде під охороною від злих духів і чаклунів!
    Гарна робота!

    ВідповістиВидалити
  2. Ой,класс!!! Какое шикарное ведёрко! Очень нравится!!!

    ВідповістиВидалити
  3. чудова штучка!
    кому-то повезет!
    внутри цвет понравился!

    ВідповістиВидалити
  4. Олічка,дуже ніжна і гарна робота.І чудова цікава розповідь))Тут у тебе,як у енциклопедії,можна знайти відповідь на будь яке запитання,та наситити душу красою та естетикою))

    ВідповістиВидалити
  5. так цікаво читати твої пости!! чудова робота доповнена чудовою розповіддю!!

    ВідповістиВидалити
  6. Чудесное, нежное ведерко. И рассказ очень интересный! Я не знала, что морозник так выглядит))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Спасибо, если честно - сама до недавнего времени не знала об этом :))

      Видалити
  7. Дуже ніжне й святкове! Й цікава історія про квіточку.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую, дійсно, воно святкове! А такі історії я полюбляю :)

      Видалити
  8. Правду Нусяка каже ))) ти дійсно як унікальна і єдина енциклопедія з ручними творіннями )))
    а відерце казкове і неймовірне ))) чесно, я його вже уявляю з якимось смаколиками, а поруч купа діток, та й дорослих які хочуть вхопити собі смакоти шматочок ))
    І це відерце з морозником теж буде оберегом для затишного будиночку )))

    ВідповістиВидалити
  9. Ха, саме нещодавно чоловік привіз мені цю квіточку і розповів як вона називється... до цього часу навіть не чула про таку :))))Прикольно :-))) А відеречко класне вийшло, зовсім не зимове! (ну, типу: тепле, яскраве, ніжне...) :-)))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ого, треба ж таке... а звідки її везуть? Я б хотіла вживу глянути :)Відеречко справді ніжне, на фото не видно ще трішки об"єму і контіурів на квітах... А ви, я бачу, по моїх фейських легендах все робите :) Бузина, морозник... Що далі? :)

      Видалити
    2. Ростік оббивав в куми хату сайтінгом в Дядьковичах, то вона йому десь там нарвала :-)))) То ти кажи, що в тебе в планах - ми підтягнемось (я про фейські легенди:-)))

      Видалити
  10. Какая прелесть!!!! Нежнейшее ведерко! Оля, давновато ты ничего в блог не выкладывала... А я слежу за твоими творениями :)))))

    ВідповістиВидалити
  11. Олю, дуже ніжне відерце!! А де ця квіточка росте, у нас? Ніколи навіть про таке диво не чула - але виглядає неймовірно!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дуже дякую! Квіточка - так, у нас! Он Лариса трохи вище пише, що в неї вже є :) Будемо розводити, спочатку лаванду, тепер морозник... Дійсно, вигляд в неї - супер! Квіти під снігом, таке диво... Погугли картинки тих квітів - не відірватися!

      Видалити
  12. І я скажу, що ти нам даєш поживу не тільки для очей-естетичну, але й для мозгу-розумову! Дякую, бо завше цікаво прочиттати щось нове і цікаве! Про морозник не знала! Тому, справді корисна інформація!
    А, кашпо просто чудове! Молодчинка!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Пожива :) Мені дуже приємно, що я знайшла таку вдячну аудиторію. Хочеться творити ще і ще!

      Видалити
  13. Олечка,очумительно.Очень красивое ведёрочко!!!!

    ВідповістиВидалити
  14. Спасибо от очумельца - очумельцу :))

    ВідповістиВидалити
  15. Олюсік, а я цією квіточкою вчора милувалася))) росте біля нашої хатки, якраз навпроти веранди))) дуже гарна квіточка, відразу про твій постик згадала))) Відеречко чудове вийшло!!!

    ВідповістиВидалити