В цьому світі нам нічого не належить. Просто іноді ми і речі знаходимо одне одного. Ніколи не знаєш точно, де це трапиться, але коли вже трапляється - не помилишся...

понеділок, 10 вересня 2012 р.

Запах і смак середземноморського сонця...

Кухні усіх середземноморських країн використовують пряні трави, які створюють чудовий аромат приморського клімату. Найвідоміші серед них - трави південної Франції, що відомі в міжнародній кухні під назвою "herbes de provence", - "прованські трави". Головне, що робить ці трави особливими - усі вони добре зберігають свій аромат при висушуванні, тому в магазинах круглий рік представлений широкий асортимент сумішей висушених і подрібнених трав. Розмарин, чабер і майоран складають ароматну основу прованської суміші. Доповнюють їх шавлія, материнка, чебрець звичайний і повзучий. Істинно прованський штрих і справжній дух Провансу, без сумніву, надає цій суміші лаванда.
У будь-яку зі страв прованські трави додадуть смак сонця...

Вишуканий дерев'яний будиночок для чайних пакетиків зі знімним дахом виконаний в техніці декупаж з декоративними елементами, прикрашений бавовняним мереживом.
Кришечка будиночка знімається, всередину закладаються чайні пакетики, а знизу з-під арки - виймаються поштучно для приємного чаювання в колі кращих друзів і подруг...

Вішалка в провінційному стилі прикрасить кухню і слугуватиме прекрасним помічником - кріпити мішечки з травами, рушники і .т.д. З дерева, декорована в техніці декупаж з легкою патиною, покрита екологічно чистим лаком на водній основі, ззаду є петля для кріплення на стіну.
 

Затишний, з легким нальотом часу, по-справжньому теплий набір у стилі Прованс принесе у дім запах м'яти, шавлії, ромашки і розмарину - запах і смак сонця...
Ну а це, виявляється, головний персонаж, кіт Лютик :)

36 коментарів:

  1. Ах, яка краса! Особливо будиночок, такий затишний, гарненький, ще й малесенький чайничок зверху) У тебе все таке миле) Я домучила твої подушечки) написала тобі на пошту, чекаю відповіді)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую. Той чайничок, мабуть, всьому задає тон :) Зараз схожу в пошту...

      Видалити
  2. шикарний комплект!!!! Для нього треба не менш шикарну кухню! ;)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Мабуть. Доречі, замовниця якраз робить ремонт в кухні, тому все буде відповідної шикарності :)

      Видалити
  3. Ух-ти!!! класнючий будиночок, вони з вішачком ніби казкові.
    А що то за милий котик там біля будиночка сховався?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую! Котика я чомусь не вважала за потрібне представити окремо, тому він ображено сховався :) Це задекупажена фанерна закладка (довжина трохи більше 10 см.) - буде сувеніром від мене :)

      Видалити
  4. Ютро, бэйба! Пришла сюда, получше разглядеть, в одноклассниках качество фото не таво-этава...Работы премилые, само-собою, но я не устаю умиляться твоей аккуратности. Это какой уравновешенный и лёгкий нрав нужно иметь! Мои комплименты!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Притет, надеюсь, здесь все рассмотрела? :) Аккуратность - мое второе имя! (Шутка, но в каждой шутке... Имя - не имя, но девичья фамилия еще та :))) Спасибо за комплименты, принимаю ихЪ с не меньшим умилением.

      Видалити
  5. Яка краса!!!Не має в мене слів, щоб описати свій захват!

    ВідповістиВидалити
  6. Дуже класний!Вражаючий!Мені чайний будиночок запав в душу:)...і там ще котик кумедний виглядає;-)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Будинок справді кльовий, до того він ще й немаленький! 250-120-110 мм. Котику привт передам :)

      Видалити
  7. Однозначно котик зачарував всіх!:)
    Така краса, повітряність, зовсім не здається, що всі ці речі дерев'яні - виглядають надзвичайно легкими, ніби прозорими. Дуже майстерно!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Так, справді дерев'яні :) Дякую, такий "прозорий" образ створювався для легкої, променистої, сонячної Іванни Семенюк - авторки моєї кофейної феї (писала про неї в пості "Про вуха, крила і аромат кави").

      Видалити
  8. Ольга, наборчик получился просто прелесть! А от котика глаз не оторвать :)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Спасибо, Марина! Очень большая честь видеть таких гостей :) И, думаю, недооценила я котика... Переходим на котиков :)

      Видалити
  9. Яке ж все вишукане та красиве:)),аж дух перехоплює:)))!

    ВідповістиВидалити
  10. Нема слів!Набір шикарний просто...які трави...від того набору аж пахне квітучою дібровою...дійсно вишукана окраса кухні...Молодець Льолька!
    П.С.номер я отримала,тепер з нетерпінням чекаю відро))

    ВідповістиВидалити
  11. обалдеть как красиво!опять без магии не обошлось-очень завораживает..и вдохновляет

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Спасибо! Да, наверное, я ведь коловала над ним еще с начала лета... Все никак не получалось закончить домик. Пока не пришло магическое время в прошлую субботу :)

      Видалити
  12. Олюсінька, роботи шикарні!!! Подих захоплює від розглядання!!!! Яка ж ти молодчинка!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дуже вдячна за увагу до мене, моїх дописів і нових робіт :) Ура! :)

      Видалити
  13. Ольчик, ото ти мене вбила наповал ))) набір просто неймовірний!!!!! дійсно пахне тими травами і літом ))) і кухні такий комплект буде додавати такого сімейного затишку і тепла )))
    а котика давай показуй окремо ))) бо з моїм зором я його бачу зле )))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Добре, на прохання трудящих додаю фото кота - окремо - але це все, що є, бо посилка вже мандрує у Миколаїв. Дякую!

      Видалити
    2. уууууууу, який він крутяцький!!!! так, він вартував того окремого фото )))
      я такого ще не бачила ))) супер!

      Видалити
    3. Дякую. Буду мати на увазі.

      Видалити
  14. Ай-ай-ай! Какая же эта невероятная штука -чайные домики: красиво, практично, удобно и мило! Наборчик очень гармоничный. Растительно-цветочные дизайны всегда актуальные и приятны для глаз. А исполнение просто блестящее, как всегда! У меня есть одна такая салфеточка, как у тебя на ключнице и домике. Покупала ее на ярмарке по космической цене. Вот теперь она лежит у меня, достану, посмотрю, и положу. А порезать жаааалко... )))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Нам повезло в жизни в том, что мы понимаем, зачем нужны эти домики :) Спасибо з похвалу. А салфетка - чего ее жалеть, не на салатик же ты ее нарезать собираешься :) Там ведь 4 мотива, какой-нибудь да получится :) А если что - нашлю я тебе этих салфеток... Интересно, насколько космической была цена...

      Видалити
  15. Оль, в мене слів нема... це просто мегааа ... така краса!!!!

    ВідповістиВидалити
  16. УУхх-тиии!Такий крутий набір!красота))Мені аж захотілось кухню свою переробити в іншому стилі)))Молодчага ти,Олюська)

    ВідповістиВидалити