В цьому світі нам нічого не належить. Просто іноді ми і речі знаходимо одне одного. Ніколи не знаєш точно, де це трапиться, але коли вже трапляється - не помилишся...

середу, 20 червня 2012 р.

Всьому свій час...

У кожного є улюблена книга, або та, рядки з якої зачепили, змусили замислитися, зупинитися на мить. Ось з нещодавно перечитаного :)
... В кожному з нас є такий собі прихований центр, який завжди є в стані спокою, подібний центральній точці осі колеса, що рухається. Нам потрібно лише віднайти цей центр всередині себе і занурюватися туди час від часу для відпочинку, відновлення сил та поповнення запасів життєвої енергії. "Побудуйте" для себе таку маленьку затишну кімнатку, зверніть увагу на кожну деталь, дрібничку, розвішайте по стінах улюблені картини, стіни пофарбуйте в приємні вам кольори... Щоразу, коли ви починаєте відчувати внутрішнє напруження, роздратованість, віддаліться на короткий час у свою "тиху обитель". Кілька хвилин, проведених там, навіть в самий метушливий день будуть винагородою. Це не дарма розбазарений, а вигідно інвестований час...
...Ніде людина не знайде притулку так непомітно і легко, як у власній душі, особливо якщо вона носить в собі образи, поглянувши на які, моментально набуває повного спокою, а спокій - це належний порядок в думках... (М.Мольц "Я - це я, або Як стати щасливим")

Мабуть, для того, щоб нагадувати мені про час для спокою, з'явився на світ незвичайний браслет, а згодом і його брат :)


 А ще  я вперше спробувала пошити текстильне сердечко та прикрасила його мереживом, напівперлинками, стрічкою та чудовим висловом за допомогою декупажу, отримавши насолоду під час його створення:
Думаю, можна іноді зробити перерву на каву :), взявши тайм-аут і присвятивши кілька хвилин собі, та насолодитися простими речами...

26 коментарів:

  1. в мене німа пауза.. задумалась.. роботи суперові! а я от все ніяк не зберусь спробувати декупаж на тканині)) а браслети - Оксанка пускає слинки))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Мабуть, це добре, що замислилась :) Пробуй! А слинки, демаєш, пускає? :)))

      Видалити
    2. а то ))) Валюшка мене вже добре знає ))

      Видалити
    3. АА, то он чого ти мовчиш так довго, слина заважає? :)))

      Видалити
  2. Олюшко,дякую тобі за твої філософствування-ти не уявляєш як ти вчасно про "внутрішню"кімнатку)
    Правда,я ту кімнатку весь час закриваю на замки,коли все добре.Потім важко відчинити та розслабитись в ній,коли потрібно...вона мене,ще й до того виштовхує назовні,мститься за забуття,чи що...
    Роботи -неперевершені!З почином тебе в швейному царстві/мистецтві)))Тепер будуть ще й такі рукоділки на Бамбетлі вивішуватись.Чекаємо;))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Наталю, дякую за побажання! Шила вручну, пригадувала, як то робиться, сколола пальчики :)) Але так вже мені його хотілося! А замки в кімнаті, може, змазати чим? І бувати частіше, вазони там заведи - і доведеться підливати :)

      Видалити
  3. чудові роботи!!! Олюнь, вибач, що так і не придбала набір )) якось все несподівано закрутилось і стало не до того )))) до течі, про декупаж на тканині вперше чую )))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Привіт, все ок. А декупажу на тканині в інтернеті багато :)

      Видалити
  4. Обожаю твои бласлетики!!! Интересно про комнату. Одна их моих любимых книг "Мост через вечность" Р.Баха. Тоже окрыляет и успокаивает. Сердечко очень нежное! Декупаж на ткани давно меня привлекает, но я еще стульчик не доделала;)))) А отдых обязательно нужно себе позволять, отвлечься на что-то другое, и тогда вдохновение возвращается с новой силой, чего тебе и желаю))

    ВідповістиВидалити
  5. Очень красиво ВСЁ! Так душевно и трогательно, что хочется смотреть, смотреть, смотреть и умиляться...

    ВідповістиВидалити
  6. Я к сожалению совсем не понимаю текст, которые ты пишешь в постах, но фото говорят лучше! Очень нравятся твои работы!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Спасибо! А что, переводчик не помогает? У меня стоит переводчик в правом верхнем углу. Я знаю, девченки читают в переводе. Конечно, немного не то, но смысл улавливается :)

      Видалити
  7. а я стараюсь постоянно пребывать в своей комнатке и оттуда меня трудно выгнать..наслаждаюсь и наблюдаю как все куда-то бегают туда-сюда,по кругу..и им сложно помешать..
    кстати ,в Индии браслеты для женщин очень важны,особенно замужних,как защита запястий,а точнее важных центров на запястьях..

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ух как здорово! Ну ты, наверное, владеешь секретами йоги :) А про центры на запястьях очень интересно, спасибо :)

      Видалити
  8. ооо, я не проти прихованої кімнати ))))...
    браслетики чудові, особливо сподобався другий з фіолетовим ))

    ВідповістиВидалити
  9. Гарні речі!) Чудовий блог! Стала вашим читачем

    ВідповістиВидалити
  10. а є сонце ))) просто заглядую в блоги не зовсім часто, але в найдорожчі заходжу завжди, хоч і не відразу )))
    тішусь що ти з"явилась тут ))) як завжди з такою красою що не тільки милує око, а й тішить душу...і так солодко в ній перевертає приємні спогади і моменти життя )))
    а сердечка ти готуєшся шити до посиденьок з кавою і ванількою? ;)
    і я теж ту книгу читала, і так несподівано приємно було побачити що і ти її читаєш )) така життєва книга..яка заставляє задуматись, пра?
    тільки я читала російською, так скачала ((( а де ти знайшла українською?

    ВідповістиВидалити
  11. :)) Хороша книга. А ніде, я перекладала абзацики:) А читала російською, і то куплена вона була огого коли, років надцять тому, вже встигла пожовкнути троха :) Приємно, що я в найдорожчих. А сердечко то був крик душі бо всі пробували, а я... Ну до кави і ванільки з духовкою я поїду до тебе :) А поки потренуюсь на біленьких.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. а я то думаю де ти її знайшла ))) в неті вроді ніде немає ))) нам колись в інституті вчителька психології радила цілу купу цікавих книг і ця була в списку ))
      а ти можеш перекласти і видати в українському перекладі ;) в тебе файно вийшло ))) легко читалось ))
      так, так, ванільні без мене не робити )))

      Видалити
    2. Точно немає в неті :) а той список в тебе ще є? поділишся... Дякую, треба подумати над тим, видати в перекладі :)))
      Обіцяю табу на ванільні !

      Видалити
    3. А в мене ще є попередній пост :)))

      Видалити
    4. є список )) я знайду і відправлю тобі ;)
      з тих що пам"ятаю Ошо " О жизни", Далай Лама "Искусство быть счастливым" ;) вони в мене просто вдома є )) того я їх запам"ятала добряче ))

      Видалити