В цьому світі нам нічого не належить. Просто іноді ми і речі знаходимо одне одного. Ніколи не знаєш точно, де це трапиться, але коли вже трапляється - не помилишся...

вівторок, 19 червня 2012 р.

Червневі мандри та настрої

Привіт усім, я трохи забарилася, але обіцяне хочу показати і розказати :)
Наприкінці травня я дізналася, а також
написала в коментарях, що 2-3 червня у Культурно-археологічному центрі "Пересопниця" на Рівненщині проходитиме унікальний археологічний Grand-фестиваль "Русь Пересопницька". У програмі фестивалю: відкриття музею-дзвіниці, початок археологічних розкопок біля Миколаївської церкви та Форум археологів, етноконцерт, лицарські поєдинки та фішка фестивалю - відтворення місцевої історичної легенди: весілля княжича
 Ярослава Галицького з княжною Ольгою Суздальською 1150 року. Також наш міський будинок культури планував влаштувати на фестивалі виставку-продаж для майстрів, і сприяв цьому, організувавши безкоштовну доставку автобусом в обидва кінці. Звичайно, як провести суботу 2 червня, я вже знала :)
Все це чудово, але завжди треба робити "поправку" на погоду... В цей день було неймовірно хололодно. Коли десант майстрів висадився коло музею, накрапав дощ, вітер просто знімав голову з плечей та робив неможливим оформлення столів і стендів - все летіло і котилося в поля :) В мене з колегою роботи в основному з дерева, тому нам було простіше в цьому плані.
Задумка фестивалю, звичайно, була цікавою, та чи погода перешкодила, чи загал був не в курсі - вийшло так, що учасники тих колоритних дійств влаштовували їх практично самі для себе. Що вже говорити про нашу виставку :)
АЛЕ! Я знайшла прекрасні моменти в цьому дні: дорогою поспілкувалася з досвіченими людьми, побувала на свіжому вітрі- повітрі :), намилувалася краєвидами, повитріщалася на людей у середньовічному вбранні, а ще наїлася справжнього куліша, який варили для учасників фесту під відкритим небом на вогні! Ось приманка, а тут трохи фото, кого зацікавить :)
Доречі, так і не знаю долю того весілля, відбулося воно, чи плавно скасувалося за відсутності глядачів...
Зате я мала купу часу і пофотографувала свої нові роботи (знайшла купу зрубаних дерев - чудовий фон!).
 Це дерев'яні підвіски - сердечка з букетами в різній кольоровій гамі, які я назвала "Чотири сезони".
А це новий глечик - літній! З травичкою, кропом, звичайно, трохи зістарений... Шукає затишний дім :)
Я впевнена, що у всьому є свій смисл, причина, урок і... позитив! Його варто знаходити, от як наприклад: на моєму балконі досі не дороблений ремонт, і це з одного боку не дуже весело, проте, виявляється, я - щаслива власниця солідного клаптика фантастично фотогенічної непоштукатуреної стінки! Коли я це зрозуміла, швиденько побігла роздивлятися:

Це фото прикрас нашої оселі, які живуть на кухні, чайничок робила я сама, а "погано пофарбоване" панно мені вручила подруга, це перша декупажна річ, яку мені подарували :)

І останній позитив цього посту - УВАГА! сьогодні! не пропустіть! о 18-02 починається перший день за місячним календарем! Він коротенький і триває лише до 4 ранку 20.06. В цей день бажано займатися обміркованим плануванням, про сприятливу дію цього дня ми говорили ось тут.
Всім гарного і вдалого на плани та мрії вечора. Думаю, в кожного є красивий блокнот? :))

13 коментарів:

  1. Оля,я дізналася про це дійство у Пересопниці з твого коментаря і, прибувши на рідні землі, вирішили ми поїхати туди, відпочити, тебе зустріти... Але поїхали ми в нд в обід - нічого(нікого) цікавого не побачили, зробили декілька фото і поїхали назад. Отак-то. На майбутнє організаторам треба врахувати, що в сб перед Трійцею у селі робити якесь дійство не логічно, чи не так?
    Сердечка твої дуже гарні, особливо осінь мені сподобалася :) І глечик такий літній-літній!
    (блокнота не маю(((, але обмірковуванням-плануванням займуся)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Отакої, значить і ви провітрилися ? :)) Я думала там хоч в неділю народ буде... А як це ти да не маєш блокнота? Це треба виправляти :))

      Видалити
  2. Ага,ми були в Пересопниці в неділю-народу було дуже мало,погода була нікудишня...А те весілля-дійство так і не відбулось:)
    Оля,твої роботи завжди чудові!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ну от, а в новинах так мимоходом писали, що окрасою стало весілля... Писаки :)) Дякую за "завжди", добре коли в мене вірять :)

      Видалити
  3. цкаво тебе почитати, шкода, що з погодою вам не пощастило, на такі дійства все таки зазвичас народ збирається... а роботи дуже гарні! і іду почитаю детальніше про місячний день)))

    ВідповістиВидалити
  4. фоны работ обалденные!я все ленюсь сходить..хотя желание есть..
    а про блокнотик с планами очень интересно написано,даже попробую ,что-то в твоем рассказе есть..и так хочется что-то писать в блокнотиках,вести какие-то книги,а не знаю чего..

    ВідповістиВидалити
  5. ти молодчинка, що туди поїхала!! впевнена.ю що ти отримала хороші враження, незалежно від погоди :)
    і дякую за репортаж :)

    ВідповістиВидалити
  6. Жаль, что с погодой не повезло....
    А работы очень красивые! И спасибо за информацию :) Надо бы поискать свой красивый блокнот )))

    ВідповістиВидалити
  7. Дякую всім! вперед до блокнотів :))

    ВідповістиВидалити
  8. Так, інколи варто вирватись трошки з звичного кола ))) так що те що виставка була не дуже вдалою нічого страшного )) зато нові враження і емоції, а значить і натхнення )))
    Слухай, тобі би твої роботи і на наш Вернісаж ;) я думаю там би бажаючих було багато ))) бо такої краси я в нас не бачила )))
    і за окреме нагадування про магічну ніч величезне дякую ;) все занотовано в блокнотику...дещо вже діє )))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую!!! нові враження завжди на користь, тим більше такій жабці-мандрівничці як я :) Класно, що вже діють блокнотні записи!

      Видалити
  9. Доброе утро! Нравятся мне Ваши роботы, правда-правда, мимо не пройдешь, так и манятЪ =) Ну а покорил сердечко "летний кувшин с травьями-укропами", если он всё еще в поиске уютного дома, то вот они мы! =)))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Доброе! Ой спасибо, приманила я кого! Да, очень даже в поиске!

      Видалити