В цьому світі нам нічого не належить. Просто іноді ми і речі знаходимо одне одного. Ніколи не знаєш точно, де це трапиться, але коли вже трапляється - не помилишся...

вівторок, 29 травня 2012 р.

Репортаж з виставки

Привіт, як і обіцяла - розкажу про свої враження з ювілейних 20-х "Музейних гостин", що проходили в нашому славному місті Рівному в неділю, 27 травня.



Цьогорічне свято відвідали понад 300 майстрів з Рівненщини та сусідніх областей, а подивитися і прицінитися прийшло понад 10 тисяч рівнян.

Цікавого було багато, різновидів мистецтва не перелічити - вишивка, малярство, дерево, валяння, соломка, гончарство, ковалі - доречі вперше за історію свята (карбували ювілейну монету), іграшки, печворк, писанки, кераміка, бісер, скло, прикраси, віночки та народне вбрання, ляльки-мотанки, обереги, ткацтво... Ну і, звичайно, декупаж :) Бачила кілька колег з їхніми роботами, нескромно пораділа за свої роботи.
Зустрілося мені багато славних людей, одна з них - вишивальниця Лариса Бащук. Брала учать в такій великій виставці вперше, думаю, своїми враженнями поділиться. А ось вона з сестричкою та острізькі витвори:

Покажу те, що привабило мене - ось крамничка "Інші речі" - так душевно якось :) ці полички з ляльками...
Валяні капелюшки та інший крам:
А тут - картини! валяні з шерсті... уявляєте?
Славний майстер по дереву з Дубно козарлюга Сергій в усій красі:
До кожної виставки він придумує "прикол", минулого разу це були ... дерев"яні лампочки із справжнім патроном :) Цього ж разу - молотки на всі випадки життя - "засіб від похмілля", "для вредного зятя", "ходить наліво - направте!", та інші "регулятори" сімейних стосунків та роботи черепної коробки :)
Йдучи повз столи з роботами майстрів, натрапила на таке чудо: схоже на ванну... Зглядалися на неї усі :)
А ось коваль Роман Велігурський - якось довелося по роботі пересіктися, тому віталися, розмовляли. Ковалі проводили мк по виготовленню гвіздочків :)

Найцікавішими по техніці (я так розумію дріт, дерево і глина розписана) були ляльки одного пана, який,  побачивши в наших очах неймовірне захоплення, жалівся, що його вдома не розуміють :) Буває і таке...

Цікаві "іграшки з горища" теж були представлені:

Печворк - я просто схиляю голову перед масштабом :) І мої улюблені дзвіночки!

Були ще такі чудернацькі...стільці чи трони. Лев"ячі лапи, емблема Євро-2012, кожен - унікальний і неповторний (так казав майстер):
Також вуха милував концерт, який складався з виступів народних колективів, особливо потішив духовий оркестр, який виконував і марші, і ламбаду, і навіть легкий американський джазик - чомусь саме така музика (жива духова) в мені пробуджує відчуття свята :)
А прихильники Української повстанської армії пішли ще далі. На честь ювілею гостин вони влаштували традиційну повстанську сальву – салют із гармат. Бухкало знатно :) Ось вони - повстанці, долучаються до мистецтва :)))
Ось так насичено я провела день, моїми виробами цікавилися, хвалили, дещо придбали - небагато, але візиткі зникли усі, замовила нову партію :) Реклама - двигун прогресу...
Гарного всім вечора, дякую за увагу, заходьте, потеревенимо :))

25 коментарів:

  1. Ой, Олюня, яка виставка суперська була!!! Стільки краси і талановитих людей в одному місці зібрались))) Це круто)))А я і так знаю, що твої роботи - це вищий пілотаж декупажу. Треба якийсь обмін нам з тобою організувати))) хочеться що із твоїх шедеврів вдома мати))))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую! Давай, пропонуй, чи то замовляй, що би хотілося? :))

      Видалити
    2. Олю, хочу від тебе сюрприз, сама вибери, бо в мене очі розбігаються і вибрати точно ніколи не зможу серед твоєї краси)))

      Видалити
  2. да,работы на выставке неслабые были!я тоже хорошо порассматривала и пооблизывалась на столик с декупажем..

    ВідповістиВидалити
  3. Боже ж мой, какая красотища!!! Твой стол просто великолепен! Так жаль, что не получилось приехать... А тот пан, которого дома не понимают, если не ошибаюсь, был на день города у нас в Нетешине. Он как-то так скромно стоял в сторонке... Я долго не могла от его игрушек оторваться.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Спасибо, приезжайте на следующий год :) А пан да, скромен очень... Хотя я тоже видела его работы, но в магазине одном, даже лошадку для дочи купила, вот оказывается, кто ее делал!

      Видалити
  4. Интересный репортаж! Люблю такие выставки, и никогда не прихожу домой с пустыми руками. Вот у нас в городе такого декупажа я с роду не видывала, и купить-то негде. Наверное, придется самой учиться делать, хоть на примитивном уровне. Оля, как на счет консультаций???

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Да, я тоже что-то всегда покупаю :) А декупажа у вас почему нет? Интересно. Вот у нас уже развелось его :))) Консультации в любое время, мне ничего не жалко! Я все планировала маленький мк выложить, один даже есть отснятый, в черновике висит, надо описать подробней....

      Видалити
    2. Оооо, выкладывай, конечно! Я буду прилежной ученицей)))

      Видалити
  5. Дуже ціково!!! Нейсовірно гарні роботи! Яскрава та велика виставка! Нажаль у нас таких не проводять((
    Багато накупили в тебе твоєї краси?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Альонка, дякую, але я бачила твої фотки з виставки в когось в блозі сьогодні :) Не знаю, правда, який там масштаб, але все ж є!

      Видалити
    2. А щодо моєї краси, то накупили дууууже мало... чомусь. Думала, буде набагато більше.

      Видалити
  6. як ти цікаво про все розповіла!!!! крууууто!!! так людей багацько!!!
    творчого успіху ще і ще тобі!!!! :)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую за "ще і ще"! Запрошували їхати на фестиваль якийсь в Пересопницю, там теж буде виставка 2-3 червня, думаю... А людей дійсно було ну так багато, на фото є - ціла колона рухається до нас і від нас...

      Видалити
    2. додаю знайдену інформацію: Унікальний археологічний Grand-фестиваль «Русь пересопницька» відбудеться 2-3 червня у культурно-археологічному центрі «Пересопниця» в селі Пересопниця Рівненського району.

      У програмі фестивалю: відкриття музею-дзвіниці, початок археологічних розкопок біля Миколаївської церкви та Форум археологів, етноконцерт, лицарські поєдинки та фішка фестивалю – відтворення місцевої історичної легенди: весілля княжича Ярослава Галицького з княжною Ольгою Суздальською 1150 року.

      Початок фестивалю о 10.00 2 червня. Виходить, має бути багато цікавого! Може, варто поїхати?

      Видалити
    3. обовязково спробуй!!! і для себе багато цікавого, і себе цікаву покажи! хай знають ))))

      Видалити
    4. дякую, так і зроблю! вже дзвонила домовлятися :))

      Видалити
  7. Очень все интересно, я что прогулялась по этой ярмарке. Просто загляденье. Сумки классные )) и печворк люблю, а вот ванна! Это ж сколько труда надо было, чтобы ее выстругать!!!
    Спасибо, Оль. Твой декупажик супер!

    ВідповістиВидалити
  8. І як я мимо тих молоточків пройшла? :-)))) Була б прикупила :-))) Виставка і справді була супер! Дякую ще раз за запрошення (і за фото)! Я теж вже написала завтра опублікую :-))))
    Удачі тобі в Пересопниці! І на весіллячко там гарно придивись - потім розкажеш :-)))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ти не бачила молотків? А що, треба? :))) направити когось... Добре, як буду там, то розкажу :)

      Видалити
  9. Цікаво як!!!Аж перейнялась духом гостин))) Мені дуже хотілось туди потрапити,але...але...
    Може,хоч вдасться в Пересопницю поїхати...

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Добре, що перейнялась! Ви теж провели час недаремно...

      Видалити
  10. Оля, скільки краси! Мені все дуже сподобалося, але ось ті іграшки із дротиків, справді дуже цікаві і унікальні!
    Ти, молодчинка, гарно підготувалася, і недарма візитки розійшлися, ти суперова майстриня!

    ВідповістиВидалити