В цьому світі нам нічого не належить. Просто іноді ми і речі знаходимо одне одного. Ніколи не знаєш точно, де це трапиться, але коли вже трапляється - не помилишся...

пʼятницю, 2 грудня 2011 р.

Знову Нетішин, нові друзі, кракелюр і яблучний пиріг

Щось-таки поєднує мене з цим чудовим містом... Просто там живе одна дивовижна людина Наталя, яка є просто енерджайзером! Ось вона та її троє діточок:

Вона не може жити просто так... Весь час щось організовує - то в оргкомітеті святкування Дня міста (я теж була запрошена до участі у виставці), то придумує ще якісь цікаві речі, сама займається рукоділлям, а в минулу неділю Наталка влаштувала декупажний МК у себе вдома, і запросила мене його провести! Це було дещо несподівано, але приємно. От я знову спакувала свій чумайдан - і в дорогу! Ми вчилися декупажити дерев"яні дощечки, а заодно відкривали секрети однокомпонентного кракелюру. Дуже шкодую, що не взяла з собою фотоапарат, і не відзняла процесу, чи хоча б результати роботи 7 уважних "учнів". Ми були захоплені процесом, розмовами, лакуванням-сушінням, а поки ми це робили - господиня спекла фантастичний пиріг і потім пригощала нас. Розходилися всі, як мені здалося, в чудовому настрої, задоволені своїми виробами, я здогадалась роздати свої візитки - подумала, що хоч якись зворотній зв"язок може бути... І от це сталося: мене знайшла одна з учасниць МК - чудова дівчина Анна -  Nusik
Я з великим задоволенням передивилася її блог, виявилося, що вона в"яже гачком суперові штуки, можете потішити око :) З її дозволу покажу досочку - Анна обрала серветку з вінтажним сюжетом про Різдво:

Дуже славна вийшла досочка!
Ще одна цікава деталь - я вже звикла, що  декупажем і взагалі рукоділлям цікавляться переважно дівчата. А коли я приїхала проводити МК, мене чекала новина: серед 7 учасників буде молодий чоловік! Трохи нервувала, бо Руслан виявився майстром по дереву, і до всього дуууже допитливим і прискіпливим :)) (якщо він це прочитає, мабуть, буде сміятися :). Він влаштував мені справжній екзамен, я розповідала все, що знала, і намагалась в цей же час встигнути виконати всі задумані процеси. Отже, у всіх вималювались дуже гарні досочки - там був і прованс з травичками, пляшками вина, і вінтажне Різдво, і "Мері крісмас" з нотками пісеньки, але особливо мене зігріла, звичайно, досочка єдиного мужчини - це були шоколадні ретро-цукерки на білому покракелюреному фоні, з коричневою окантовкою по краю досочки. Шкода, нема кадру, щоб показати. Але мене радує те, що після МК Руслан вже замовив собі лак, пензлі і має купу нових ідей для декору своїх дерев"яних виробів! Ура, наша зустріч не пройшла даром!
     А пиріг був неперевершений, з яблуками, називається "Цветаєвський". Я вже навіть пекла вдома для своїх - дуже сподобався, але він холодним виявився ще кращий, ніж гарячий... Тут можна рецепт підглянути, я додала ще трохи кориці в заливку, ну і сметани не пошкодувала. Спробуйте!

15 коментарів:

  1. Ти так "смачно "все описала)))я прям обзавидувалась))))Хочу такої зустрічі!!

    ...і булдо б кльово такого однодумця-музчінку мати в своїх рядах...тай ще й майстра по дереву...мммм

    лю твої пости.твій декупаж,і тебе)))

    ВідповістиВидалити
  2. Очень красивые вещички! Жаль, что у вас не оказалось фотоаппарата...=(

    Аааа, я делаю такой пирог (у него, оказывается, название есть?), только он легкий получается, нежный и ну ОЧЕНЬ быстро съедается! =))))))

    ВідповістиВидалити
  3. Дійсно було смачно! і МК і пиріг!!! :))

    ВідповістиВидалити
  4. Олюсь, молодчина!!!! бачиш скільки людей завдяки тобі отримує колосальне задоволення ;) так тримати!!!! і ще не раз приїздити до нас з своїм чудовим чемоданчиком ;)
    рецепт взяла на замітку ;) завтра доїмо торт і попробую )))

    ВідповістиВидалити
  5. досочка суперова!!! така по таємничому зимова!!!
    молодець!!! що вчиш і надихаєш інших!!!! :)

    ВідповістиВидалити
  6. да,очень захватывающе описано!

    а этому парню очень повезло у вас поучиться,тем более,что он делает разные заготовки!

    очень оригинальное название пирога

    ВідповістиВидалити
  7. Дякую, дякую... Це не я, це все чемодан :)))

    ВідповістиВидалити
  8. Є багато легенд про походження назви пирога, за одною з них на дачі Цветаєвих в Тарусі часто пекли цей пиріг і пригощали ним гостей... "Серебряный век" русской поэзии: "Лет 20 назад в городе Пущино-на-Оке был очень популярен яблочный пирог из антоновки, которым, говорят, девушки Цветаевы кормили в начале двадцатого века своих интеллектуальных гостей."

    ВідповістиВидалити
  9. Ух-ти, Олічка, пиріг навіть з історією ))) до речі, я недавно чула від когось про цей смачнющий пиріг, тільки рецепт не знала, а тут ти ))) дякую за рецептик!!!
    Молодчинка, що проводиш майстер-класи і ділишся своїм вмінням з людьми!! Надіюся і я колись побачу той чудо-чемоданчик ))))

    ВідповістиВидалити
  10. Я не проти! Маю ще виконати свою частину нашої угоди... Думаю, завтра.

    ВідповістиВидалити
  11. Ух ти, які емоції... гарно що є такі люди, як Натяля)До речі, дуже гарне фото)Мк вдома! Уявляю, як там було класно) Я я все шкодую, що так і не потра=пила на ваше мк у Львові)

    ВідповістиВидалити
  12. Думаю, не варто побиватися, просто тоді був не твій день, він обов"язково ще настане!!!

    ВідповістиВидалити
  13. Да, МК дійсно був чудовим!!! Ми всі отримали багато вражень та позититвних емоцій. Набули нових знань, а головне, познайомились з цікавими творчими людьми. Оль, дякую тобі ще раз за такий гарний урок!
    А пиріг дійсно був супер-смачний)))))

    ВідповістиВидалити
  14. Ок, приємно, що не тільки в мене таке гарне враження!

    ВідповістиВидалити