В цьому світі нам нічого не належить. Просто іноді ми і речі знаходимо одне одного. Ніколи не знаєш точно, де це трапиться, але коли вже трапляється - не помилишся...

вівторок, 19 березня 2013 р.

Проводи зими та відкриття сезону :)

Усіх вітаю і хочу запевнити, що гарно "проводила" Зиму на святі Масляної і теж чекаю з нетерпінням весну! :)
В неділю в нашому міському парку було масштабне свято, на яке зійшлося, мабуть,  півміста. Мене запросили створити мистецький колорит, тобто виставити свої роботи. Ідея супер, одне тільки бентежило - мороз і купа снігу, але бажання вийти і поспілкуватися з людьми переважило всі мої роздуми про змерзлі ноги, ніс і т.д. Підтримувала мене Іринка, навіть допомагала донести крам, і не відходила від столу з нашими витворами :)
У однієї чудової майстрині ми придбали в нашу колекцію рукодільних іграшок такого милого і ароматного котика:

За три години я зустріла стільки знайомих! Це була перша ярмаркова вилазка в цьому році, і вона трохи розбудила мене від сплячки:) 
Скажу чесно, не дуже була готова до виставки, дістала запрошення за кілька днів, тому вже робити щось нове не було коли. Довелося зібрати все своє, домашнє:) Стіл накрила, навіть кілька речей продала. Найбільшим попитом, як завжди, користувалися... візитки :)))) Я все радію, що замовила їх цілу коробку - тепер не шкода роздавати, і не страшно, що скоро закінчаться...
Другим номерем в хіт-параді популярності стала моя кухонна молитва. Її читали всі, хто проходив біля столика. Чіплялися оком, несвідомо зупинялися. Читали. Уважно перечитували. Всміхалися самі до себе:) Тоді шукали поглядом мене, і в очах світилося якесь зачарування і щира посмішка... Отримували посмішку у відповідь, кивали головами, трохи ніяковіли, а тоді хто сміливіший - казав мені кілька приємних слів. Це було як обмін чимось дорогоцінним, я просто насолождувалася, спостерігаючи реакцію на ті написані слова :) Моя молитва повернулася зі мною додому на своє місце, але, думаю, місію на ярмарку вона виконала гарно:)
Погода в неділю була чудова - мороз і сонце. Носили опудало Зими, співали пісень, пекли млинці.

Ось ще кілька кадрів з нашого зимового парку:

А це всім відомий слід від "ангелика". Дітлахи були мокрі і щасливі:)
 Весні дорогу!

понеділок, 11 березня 2013 р.

Майстер світла

Незадовго до нового року я дізналася про цікавий напів-біографічний фільм, де розповідається про життя відомого хуоджника Томаса Кінкейда. Це фільм "Різдвяний котедж" 2008 р. Після перегляду я захопилася його картинами, які зображують тепло і затишок навколишнього світу і просто випромінюють світло. Затишні котеджі, мости, альтанки в саду, міські пейзажі та вулиці мегаполісів... Але завжди на його полотнах вони сяють!
Ще я зрозумяла, чому ці картини видалися мені такими знайомими! Адже вони розтиражовані по всьому світу на репродукціях, календарях, пазлах, вітальних листівках і компакт-дисках, кредитних картках та вишивальних схемах. Я навіть купила собі такий календар з дивовижними пейзажами, але на цьому не зупинилася :))

Переривши увесь асортимент серветок в нашому рівненському декупажному магазинчику (а їх там тисячі), я таки знайшла те, що шукала - серветку з фрагментом картини Кінкейда "Julianne's Cottage":
Так народилося моє панно, яке теж, здається,  випромінює світло:)

Це дерев"яна квадратна заготовка розміром 18*18 см, до серветки довелося ще трохи домалювати і підмалювати акриловими фарбами (сподіваюсь, це не дуже помітно...) і полакувати, звичайно.
Галерею картин художника можна побачити ось тут.
Хочу додати ще трохи музики. Композиція є саундтреком до вищезгаданого фільму - це "Місячне сяйво" Клода Дебюссі, і вона якнайкраще, на мою думку, відображає головну ідею-натхнення до створення чудових картин, яку висловив у фільмі художник-наставник молодого Кінкейда, який сказав йому:
"Малюй світло, Томас! МАЛЮЙ СВІТЛО"!

текст песни Дебюсси - Лунный свет

пʼятницю, 8 березня 2013 р.

Пахощі бузку

Бу­зок, па­ху­чий і дух­мя­ний, з'яв­ля­ється у най­прек­рас­ні­шу по­ру ро­ку - на­вес­ні. Це улюблений кущ, що росте майже біля кожної оселі в Україні. Квіти бузку милують очі, наповнюють повітря тонким ароматом. 

Існує повір’я, що бузок приносить щастя: для цього в простому, з квіточками на чотири пелюстки, бузку треба знайти квіточку з п’ятьма (або більше) пелюстками та з’їсти її або вкинути собі за пазуху. 

Такий ніжний комплект з дошки і вазочки я створювала спеціально до сьогоднішнього свята (в подарунок на замовлення). Захотілося мені такого густого кольору :) Здається, він аж пахне...

 Матеріали: дерево, кераміка (ваза глазуроваа всередині), серветка, акрилові фарби, акриловий матовий лак, 3-Д лак, золотий контур, атласні стрічкки. (а, і зубна щітка для набризгу:)))

Всіх з весняним святом! Для нас з вами - це ще один привід порадіти тому, що ми є, такі чудові, що ми можемо ділитися любов'ю, тому що її у нас багато!

суботу, 2 березня 2013 р.

Мереживні фантазії

Вітаю всіх з календарною весною!
Лютий таки добряче постарався і увігнав мене в творчу сплячку :) Але я починаю потихеньку прокидатися,завершую початі проекти і планую нові красоти.
Сьогодні представляю нову роботу.
Хоча я і не займаюсь шиттям, та все ж маю в запасі багато стрічок і мережива, які використовую в декорі. Не завжди виходить навести лад в тих торбинках, чесно зізнаюся :) Іноді доводиться в пошуках потрібного клаптика вивертати все і розгрібати завали :) Можливо, я таки дозрію і втілю в життя якийсь органайзер для цих речей. 
Колись я натрапила на цікавий МК Зінаїди по виготовленню вінтажних бобін для мережива, і навіть спробувала зробити кілька штук. Одну лишила собі, а інші подарувала подрузі Ірині разом зі шкатулочкою.
Відтоді минуло багато часу, і ось недавно я натрапила на хороші заготовки у формі бобін, вирізані лазером з фанери. Я відразу вхопила парочку і думки заворушилися... До них в подружки напросилася шкатулка. Вони всі троє подібно до мене вподобали вінтажну графіку від Graphics Fairy.


Бобіни мають розміри 15* 20 см, шкатулка - 16*11*6. Вся компанія витримана у чорно-білих кольорах, з легким зістарюванням олійною фарбою (своєрідний дистрес :)) та фіолетовим (лавандовим?:)) набризгом.
Мереживу має бути затишно...