В цьому світі нам нічого не належить. Просто іноді ми і речі знаходимо одне одного. Ніколи не знаєш точно, де це трапиться, але коли вже трапляється - не помилишся...

середу, 30 січня 2013 р.

Просто музика і печиво :)

Доброго вечора.
Я "в минулому житті" була піаністкою :), тому фортепіанна музика для мене - це окремий розділ, якийсь дивовижний світ. Пізнаю його і відкриваю нові сторінки. Одна з таких сторінок - творчість канадського композитора, диригента і піаніста Андре Ганьона/André Gagnon. Дуже приємно слухати, замислюватись, а ще приємніще - що в мережі можна знайти ноти і заграти цю красу! Що я час від часу роблю із задоволенням, коли навідуюсь до свого інструменту (він живе в маминій квартирі)...
Listen or download Andre Gagnon Photo Jaunie for free on Prostopleer
 
Ну а  щоб приємніше було слухати, пригощаю сьогоднішнім свіженьким печивом. Вчора пізно увечері начиталася рецептів в блогах і пішла перевіряти свої запаси. Запасів виявилось не так багато, було трохи сметани і шматочок смальцю. Якраз пригадалися смачні коржики, яких я давно не пекла. Заколотила тісто, глянула на годинник... і поставила миску в холодильник "до завтра", бо вже настала нічка. Ця процедура пішла на користь коржикам, бо в рецепті якраз є порада виставити на холод - тісто стає ніби слоєним. Так от - кому цікаво - приблизний та дуже простий рецепт:

Берете рівну кількість сметани та смальцю (топленого сала, можна якусь частину смальцю замінити іншим жиром, наприклад, маргарином, але тоді коржики не будуть такі м"які), замішуєте з борошном, як то кажуть, "скільки візьме". І все - виставляєте на холод, на скільки витримаєте. Ні солі, ні цукру додавати не треба. Потім розкачуєте, вирізаєте коржики якої завгодно форми - і печете на дечці, я підстеляла папір для випічки, можна і без нього. Пекти до легкого золотистого відтінку, хвилин 10, можливо і менше. Важливо поки печиво гаряче, обкачати його в цукровій пудрі (чи гарно притрусити). От і все. Смакота, тане в роті.
Пригощайтесь!
 Це все, що залишилось до моменту фотографування - з трьох великих дечок:) Розхапали, та і я сама приклалася. Якщо комусь стала в пригоді - то порадію разом з вами :)

середу, 23 січня 2013 р.

Про зимове затишшя

Що ми усі робимо в морозну пору року? Ага, ховаємося під неймовірною кількістю одягу. Від кого? - від Зими, звичайно! Взимку все так тихо, спокійно і повільно... Затишно...
Але в такі моменти раптом розумієш усе безглуздя зайвої метушні і непотрібних переживань. Розумієш, що цінність земного життя зовсім не в тому, щоб в короткий проміжок часу переробити якомога більше справ. І не в тому, щоб бути максимально успішною, ефективною і ідеальною. Цінність в тому, щоб насолоджуватися кожною миттю, допомагати розвиватися своїй душі, бути в гармонії з собою і  випромінювати любов.

Під цю чудову композицію Rumer мені дуже спокійно і гарно творилося вчора увечері. Я буквально занурилася в себе і побачила їх... мої теплі вовняні сережки... Швиденько намилила рученята і зваляла кілька кольорових кульок. Ледве дочекалася, поки вони більш-менш висохнуть, а тоді двійко з них стали тими новими сережками, а інші троє - самі собою прилаштувалися на маленьку кумедну брошку. Головне її призначення поки - бути застібкою на тому бірюзово-фіолетовому клатчі, хоча, можливо, вона захоче бути солісткою...



Здається, вималювався непоганий ансамбль :) Ця незвична кольорова гама таки підкорила мене. Вже знайшлися в маминих закромах меланжеві нитки схожих відтінків, підлизуюся до неї, щоб сплела мені светрика:)
Всім теплих, улюблених і затишних днів!

вівторок, 8 січня 2013 р.

Home Deco

Всім привіт!
Ще в жовтні я та ще кілька охочих фантазерок долучилися до спільного проекту, запропонованого Танюшою - Новорічний декор. Майже всі були невпевнені в своїх силах, в наявності вільного часу, ідей, натхнення, але вирішили: якщо не спробувати, то ми так і не дізнаємось, вийшло в нас чи ні :))
Отже і я стрибнула разом з дівчатами в невідоме:)
Етапи були такі:
1. грудневий календар - advent 
2. вітальна гірлянда на стіну
3. вінок
4. свічки
5. паперовий декор
6. упаковка подарунків
Бонусний етап - випічка новорічного печива.

Про адвент та нашу гірлянду з шишок я писала тут. Випічкою смакували вчора тут :)
А далі - летимо під музику :)


Listen or download Have Yourself A Merry Little for free on Prostopleer
Такою в нас була частина подарунків під ялинкою:)  А справа - дизайн Іринки - новорічні салати в оточенні свічок у відерцях з декором, синіх скляночок - підсвічників та сніговика і конячки від Лариси :)
Спонтанний віночок: основа - вінок з лози від Нусі, до якого прив'язана суха травичка з букета, ліхтарики фізалісу, "квіточка" із засушеної цедри апельсина та декоративні елементи-ягідки. Чомусь захотілося, щоб він був таким дещо розхристаним та скуйовдженим:)
Дружба з папером в мене поки обмежується... вирізанням:) Я навирізала багато таких нотних крилець і прикрасила ними оселю. А ще були паперові балеринки та черевички ельфів - орігамі із серветок:
Також Ірина створила паперові прапорці, які допомогли закликати прихід Нового 2013 року:
Ось таке маленьке свято - merry little Christmas -  ми влаштували в своїй затишній оселі завдяки Тані, дякуємо тобі!
Кілька чудових вечорів ми з доцею провели за вигадуванням та втіленням новорічних ідей. Вірю, що враження від цих приємних моментів залишаться надовго і зігріватимуть до весни...
Ще раз дякую засновниці проекту "Новорічний декор" та всім натхненним учасникам!

понеділок, 7 січня 2013 р.

Веселих свят приємна суєта...


Веселих  свят  приємна  суєта,
Коли  оселя  радістю  багата!
Отак  чекаєш  поміж  буднів  свята
І  проростаєш  спогадом  в  літа.

Щасливі  миті  радісних  стрічань,
Коли  довкола  посмішки  знайомі
І  рідні  голоси  лунають  в  домі
Дзвінким  намистом  теплих  побажань.

Поміж  розмов  вплітаються  пісні,
А  хтось  і  жарти  видає  завзято!
Всміхається  крізь  вуса  сивий  тато
І  мама  тане  в  посмішці  ясній!..

Неначе  вулик  радісно  гуде
Домівка  рідна  переспівом  звуків,
Веселим  сміхом,  криками  онуків,
А  то  й  плачем  дитячим  де-не-де.

Я  так  люблю  ці  зустрічі  палкі,
Оте  розлоге  дерево  родинне,
Коли  ми  у  святкові  гарні  днини
Так,  як  ніколи,  щирі  і  близькі!
Наталя Данилюк

Вітаю всіх з чудовими святами, Новим роком, Різдвом христовим! Гарно святкуйте і будьте здорові в мирі та любові!
Готуючи святковий стіл, ми з Іринкою не могли залишити поза увагою різдвяне печиво. Останньою краплею натхнення став постик Алінки з апетитними фото :) За люб'язно наданою нею адресою я знайшла рецепт імбирного печива, і ми втілили цю ідею! Дещо змінили, правда (трохи менше спецій та плюс мускатний горіх і кілька ложок сметани :)) Ось що вийшло!
 Розписане печиво шоколадом лівою рукою... :)
Смакота! Вже майже все з'їли та роздали родичам :)
А ще ми спробували наш штоллен, який дозрівав майже три тижні. На довше просто не вистачило терпцю, та й свято ж! Він виявився чудовим, запашним і таким, що неможливо зупинитися, хочеться ще і ще...
Чудовий і нескладний рецепт, думаю, стане моїм традиційним...

Ну і рукодільний абзац - 30 грудня я зробила собі новорічний сюрприз ... і повела себе на МК по валянню з вовни. Спробувала цю техніку вперше (мокре валяння). Що можу сказати: рученьки терпнуть :), часу треба достатньо (знадобилося 4 години), але результат мене потішив. Наваляла я собі клатч в яскравих кольорах:
Розмір досить немалий - 26*17 см, тепер треба дошивати бірюзово-бузкове неймовірне плаття :)

Такими були мої "проби пера" і відкриття в канун свят. Хай щастить!