В цьому світі нам нічого не належить. Просто іноді ми і речі знаходимо одне одного. Ніколи не знаєш точно, де це трапиться, але коли вже трапляється - не помилишся...

четвер, 29 листопада 2012 р.

Майже ідеальний...

Привіт. Із задоволенням продовжуючи "новорічно" марафонити з блогом "Завдання для душі", та зважаючи на  приємне потрапляння в ТОП-3 на першому етапі :), я створила наступне панно. 
В процесі пошуку мотиву з обов'язковим елементом другого етапу - дзвіночком - до моїх рук впросилася така мила серветка. Сподобалась вона і мені, і моїй доні, все склалося гарно, висохло, сфотографувалося... А потім я дізналася, що ті ангелики - це інтерпретація відомої у вишивальному світі картинки - схеми «Майже ідеальний» (Almost perfect) від Dimencions! Є вишивки, з якими пов'язані цікаві прикмети, це якраз одна з таких схем. Я ж втілила її у рідній для мене техніці :)
Матеріали: фанера, серветки, акрилові фарби, акриловий лак, 3-Д лак, золотий контур, структурна паста, золотий мотузок. Розмір - 17*17 см. 

Золоті зірочки розсипані по фону з нотами... Звичайно, я мусила вияснити, що ж за музика там записана:) Проспівавши початок, впізнала відому, гарну різдвяну пісню - "Свята ніч, тиха ніч". Найбільше мені подобаєтсья вона у виконанні "Пікардійської терції". 
Чула я пісню різними мовами ("Silent Night"), це вдомий і поширений різдвяний спів у всьому світі. Він був написаний 24 грудня 1818 р. в Різдвяний Святвечір в австрійському селі під Зальцбургом. Автор тексту священник Йозеф Мор, музику написав органіст Франц Грубер. Прем'єра гімну відбулася того ж дня на урочистій Різдвяній Літургії. За однією з легенд, пісня, яку  легко можна співати а-капела або під гітару, створювалася в поспіху, тому що миші прогризли міхи церковного органу...

Listen or download Пiккардiйська Терцiя Тиха ніч for free on Prostopleer
Ось такі сьогодні легенди. Приємного всім вечора. Буду наздоганяти СП "Новорічний декор" у Тані :)

середу, 28 листопада 2012 р.

Perfect Day

Цієї неділі в наша родина відзначала День народження донечки Ірини - вона вже стала досить відомою персоною мого блогу :)
Підготовка до заходів та їх втілення зайняли весь мій час і увагу, тому я пропадала з блогожиття. Але це все можна наздогнати. Головне - Ірина лишилась задоволена і подарунками, і гостями, і святкуванням з трьома тортами в чотири заходи :)
Хочу поділитися враженнями і показати кілька фото під чудову музику :)
Listen or download Perfect Day for free on Prostopleer

Ура, нам вже вісім років!!!
Фото  - Анна Міщук.

четвер, 22 листопада 2012 р.

Закликаємо зиму

Я дуже люблю сніг. Він завжди різний...
Вперше я усвідомлено побачила сніг років в 5, відтоді закохалася назавжди :) Тому, мабуть,  мене привабив перший етап марафону блогу ЗДД, де обов"язковим елементом має бути сніжинка, сніг, або його імітація.
 Приймайте перші сніжні роботи - це два панно з імітацією снігу, та ще й дебют у трафаретуванні!

Ці панно нагадують дитячі листівки, через те, що в них використані серветки з новорічними малюнками сучасної художниці-ілюстратора Марини Федотової. "Я малюю для дітей і для дорослих, які колись були дітьми", - говорить художниця, чиї ілюстрації і листівки дарують людям тільки позитив і гарний настрій.
Матеріали: фанера, серветки, акрилові фарби, акриловий лак, 3-Д лак, структурна паста, трафарет, стрічка з органзи, намистини. Розмір - 17*17 см. Шукають затишну оселю.
З любов"ю - в Новий рік!

І не можу не поділитися радістю - сьогодні моя робота, розміщена на "Ярмарку майстрів" (ЯМ), вперше потрапила в колекцію Галереї! Це ваза з гортензією. Можна проголосувати ось тут. Буду вдячна :) (я ще розмістила банер про цю подіюю зверху справа на сторінці.)

середу, 21 листопада 2012 р.

Різдвяна троянда


Морозник  - квітка, яка квітне лише взимку, з грудня по квітень. Листя має дуже жорстке, квіти у нього біло-рожеві, немов з щільного паперу, а бутони схожі на замерзлі кінчики пальців. У люті морози голівки квіток схиляються, але з підвищенням температури стеблинки знову випрямляються. Влітку морозник не цвіте.
Різдвяною або Христовою трояндою його називають тому, що згідно з легендою, до немовляти Христа прийшли пастухи, а з ними була дівчина. Побачивши немовля, вона засмутилася через те, що нічого не могла йому подарувати, навіть квітки, оскільки була зима. Але ангел, що з'явився, вивів дівчину з хліва і доторкнувся до землі, покритої снігом. На цьому місці розпустилася квітка, схожа на маленьку троянду.

Ця дивовижна здатність переносити морози і цвісти взимку завжди викликала здивування, і тому квітку вважали наділеною надприродною силою. Забобони, легенди завжди супроводжували її. Вважалося, наприклад, що морозник захищає людей від злих духів і чаклунів. Щоб ослабити їх вплив і захистити будинок, морозник висаджували поряд з будинком.

Металеве відерце - кашпо прикрашене зображенням дивовижної зимової квітки   - морозника. Декороване в техніці декупаж. Висота - 17 см, середина пофарбована в рожевий колір. Використані матеріали - на водній основі. 
Чудовий подарунок для дітей, родичів, друзів, його можна наповнити цукерками, мандаринами, поставити під ялинку...
Шукає затишний дім.

пʼятницю, 16 листопада 2012 р.

Уся справа в капелюшку...

Капелюх - дуже стильний аксесуар. Світові модельєри називають образ незавершеним, якщо його не доповнити головним убором. Але не кожна модниця наважиться надіти таку пікантну дрібницю. Капелюхи давно вже вийшли за рамки побутового аксесуара, вони стали вишуканішою прикрасою, так би мовити, зі своєю родзинкою.
У гардеробі будь-якої дівчини має бути маленька чорна сукня. Це усім відомо. А як щодо капелюшка? Наприклад, ось такого циліндра:

 Готуючись до свята осені в школі, ми з доцею продумували костюм Сороки :) Зійшлися на тому, що "візьмемо" гламурним образом і деталями. Окрема подяка за поради чудовим стилістам Ірині Буткевич та Зірочці :)
Тож моя Сорока-білобока була вдягнена в маленьку чорну сукню в поєднанні з мереживом, блискучою "сорочою" біжутерією, хутряним манто - імітацією крил, образ доповнювала маленька чорна плетена сумочка із люстерком всередині (ну як така модна штучка могла обійтися без люстерка?), і - головний акцент - капелюх з пір'ям :)
 Цей капелюшок я зробила сама, допоміг мені у цьому МК від Наталі Серової
За основу було взято запропоновану викрійку і виготовлено картонну основу. Далі капелюх був обтягнутий чорною тканиною,  декорований пайєтками, оксамитовою стрічкою, мереживним воланом, фатином та чорно-білим пір'ям. Тримався на голові капелюх за допомогою обруча та кількох невидимок.
Ось такий скрапоб'єкт (?) я виготовляла недавно з величезним задоволенням, (скажу по секрету - це вже другий капелюшок такого роду, перший я відважилася зробити на свято ще в дитячий садочок :))
Сорока - модна і стильна птаха :)
 А ви любите капелюшки?

неділю, 11 листопада 2012 р.

Нерозгаданий запах осені

Осінь пахне димом і отрутою,
Айвою достиглою в саду...
Днів минулих вузлики розплутую,
Та ніяк відгадку не знайду.

Затягнулась пам'ять павутинкою,
До замків ключів не підбереш.
Осінь пахне солодко з гірчинкою-
Кардамонно-цитрусовий фреш...

Закружляло листя поміж вітами
Клаптиками жовтої фольги,
Свіжі ранки, споєні трембітами,
Понесли за овид береги.

І парчею ніжно-золотавою
Ліс осінній в променях застиг.
Осінь пахне тютюном і кавою,
Шлейфом зі спокуси та інтриг...

Віддає корицею і ладаном
Ледь гірчить, мов чорний шоколад,
Осінь пахне якось нерозгадано
І чарує терпкістю принад.

Наталя Данилюк


Бузина - це рослина, що має потужні цілющі властивості, оспівана в фольклорі практично всіх країн, де вона росте. У легендах багатьох народів розповідалося, що живуть в бузині чаклунки та феї... В той же час бузину садили поруч з будинками, щоб захиститися від впливу темних сил, а ягоди і квіти використовували в лікувальних цілях. Бузина приживається на будь-якому грунті. Це дуже сильна рослина — у всіх сенсах (про це свідчить навіть казка про Гаррі Поттера, де наймогутніша чарівна паличка була зроблена з деревини цього чагарника).

Керамічний глечик ручної роботи "Бузиновий сироп" декорований в техніці декупаж. Розмір - 13*15 см, всередині глазурований. Використані матеріали - на водній основі.
Шукає затишний дім.

суботу, 3 листопада 2012 р.

Кухонна молитва

У кожного в оселі є своє улюблене місце. У мене - це кухня. Там завжди є що-небудь смачненьке, тільки на кухні, під чашку чаю або чогось міцнішого, трапляються задушевні розмови, на кухні ми з дитиною займаємося творчістю, розучуємо вірші, слухаємо музику, ну і, природно, готуємо :).
На кухні живе наше домашнє вогнище, яке береже щастя дому і родини... І тут печеться хліб. Яка людина здатна встояти перед запахом свіжого, гарячого хліба, який дарує відчуття свята!

Моя нова робота присвячена їй - КУХНІ.  
В усьому має бути багато любові. Готуючи все з хорошим настроєм та любов'ю, ми віддаємо частинку своєї любові близьким! Думаю, така своєрідна молитва налаштовуватиме на правильний лад :)
 "Боже, благослови мою маленьку кухню, я люблю кожен її куточок. І благослови мене, коли я роблю совю роботу, мию тарілки і каструлі. Нехай та їжа, яку я готую, буде приправлена твоїм великим благословенням і твоєю милістю, але найбільше - твоєю любов'ю!"
 Овальне дерев'яне панно 18*25 см, серветки, акриловий лак, акрилові фарби, стрічка. Текст з інтернету, перекладений українською.

Як вам така ідея подарунку своїй улюбленій кухні? :))