В цьому світі нам нічого не належить. Просто іноді ми і речі знаходимо одне одного. Ніколи не знаєш точно, де це трапиться, але коли вже трапляється - не помилишся...

суботу, 24 грудня 2011 р.

Пригоди світлокрилої Естер


Сніжинки за вікном нагадують про свято, що скоро настане. Відразу хочеться закутатися в теплу в'язану шаль і з чашкою гарячого какао примоститися біля каміна, на якому сидить і мотиляє ніжками різдвяна фея.

Коли фройлян Тоне Финангер (Tonne Finanger) змайструвала свою першу ляльку-тильду, їй і в голову не могла прийти думка, що ця симпатична скандинавська іграшка об'єднає умільців зі всього світу в пошуку нових сюжетів, матеріалів і ідей для цілого світу під назвою TILDA. Кожна фігурка має власний - і досить примхливий - характер і вважає за краще, щоб її звали по імені.

От і моя різдвяна фея Естер нарешті вдома - вона героїчно витримала поїздку в позі йога :)), і тепер відпочиває, звикає до нас та непомітно чаклує  - вона ж хранителька домівки!
Іринка не могла випустити її з рук спочатку, для неї це був шалений сюрприз! А з Естер виявилося дуууже приємно обійматися - вона така мила і лагідна...

пʼятницю, 23 грудня 2011 р.

Запрошую в мій МАГАЗИНЧИК подарунків

Надихнули мене блого-подруги, що завели окрему сторінку для своїх виробів, які можна відразу купити. Думаю, це зручно і гарно. Отож, двері відкриті!

ЛАСКАВО ПРОШУ в МАГАЗИНЧИК подарунків!
Там якраз є кілька ідей до майбутніх свят...


середу, 7 грудня 2011 р.

Маленький ангел


В вечерний час, над степью мирной,
Когда закат над ней сиял,
Среди небес, стезей эфирной,
Вечерний ангел пролетал.
Он видел сумрак предзакатный, -
Уже синел вдали восток, -
И вдруг услышал он невнятный
Во ржах ребенка голосок.
Он шел, колосья собирая,
Сплетал венок и пел в тиши,
И были в песне звуки рая -
Невинной, неземной души.
"Благослови меньшого брата, -
Сказал Господь. - Благослови
Младенца в тиихй час заката
На путь и правды и любви!"
И ангел светлою улыбкой
Ребенка тихо осенил
И на закат лучисто-зыбкий
Поднялся в блеске нежных крил.
И, точно крылья золотые,
Заря пылала в вышине,
И долго очи молодые
За ней следили в тишине!

Иван Бунин, 1891




Шкатулка зроблена для маленької дівчинки Аріни на прохання її мами.
Матеріали: дерев"яна шкатулка - заготовка 12*5*10 см., акрилові фарби, акриловий лак, серветка, 3-Д лак, золотий стікер, оксамитова стрічка, паперові квіти  Prima Flowers, підвіска.

пʼятницю, 2 грудня 2011 р.

Знову Нетішин, нові друзі, кракелюр і яблучний пиріг

Щось-таки поєднує мене з цим чудовим містом... Просто там живе одна дивовижна людина Наталя, яка є просто енерджайзером! Ось вона та її троє діточок:

Вона не може жити просто так... Весь час щось організовує - то в оргкомітеті святкування Дня міста (я теж була запрошена до участі у виставці), то придумує ще якісь цікаві речі, сама займається рукоділлям, а в минулу неділю Наталка влаштувала декупажний МК у себе вдома, і запросила мене його провести! Це було дещо несподівано, але приємно. От я знову спакувала свій чумайдан - і в дорогу! Ми вчилися декупажити дерев"яні дощечки, а заодно відкривали секрети однокомпонентного кракелюру. Дуже шкодую, що не взяла з собою фотоапарат, і не відзняла процесу, чи хоча б результати роботи 7 уважних "учнів". Ми були захоплені процесом, розмовами, лакуванням-сушінням, а поки ми це робили - господиня спекла фантастичний пиріг і потім пригощала нас. Розходилися всі, як мені здалося, в чудовому настрої, задоволені своїми виробами, я здогадалась роздати свої візитки - подумала, що хоч якись зворотній зв"язок може бути... І от це сталося: мене знайшла одна з учасниць МК - чудова дівчина Анна -  Nusik
Я з великим задоволенням передивилася її блог, виявилося, що вона в"яже гачком суперові штуки, можете потішити око :) З її дозволу покажу досочку - Анна обрала серветку з вінтажним сюжетом про Різдво:

Дуже славна вийшла досочка!
Ще одна цікава деталь - я вже звикла, що  декупажем і взагалі рукоділлям цікавляться переважно дівчата. А коли я приїхала проводити МК, мене чекала новина: серед 7 учасників буде молодий чоловік! Трохи нервувала, бо Руслан виявився майстром по дереву, і до всього дуууже допитливим і прискіпливим :)) (якщо він це прочитає, мабуть, буде сміятися :). Він влаштував мені справжній екзамен, я розповідала все, що знала, і намагалась в цей же час встигнути виконати всі задумані процеси. Отже, у всіх вималювались дуже гарні досочки - там був і прованс з травичками, пляшками вина, і вінтажне Різдво, і "Мері крісмас" з нотками пісеньки, але особливо мене зігріла, звичайно, досочка єдиного мужчини - це були шоколадні ретро-цукерки на білому покракелюреному фоні, з коричневою окантовкою по краю досочки. Шкода, нема кадру, щоб показати. Але мене радує те, що після МК Руслан вже замовив собі лак, пензлі і має купу нових ідей для декору своїх дерев"яних виробів! Ура, наша зустріч не пройшла даром!
     А пиріг був неперевершений, з яблуками, називається "Цветаєвський". Я вже навіть пекла вдома для своїх - дуже сподобався, але він холодним виявився ще кращий, ніж гарячий... Тут можна рецепт підглянути, я додала ще трохи кориці в заливку, ну і сметани не пошкодувала. Спробуйте!

Другий ПІФ!

Щойно отримала пречудовий подарунок від славної майстриньки Canadiya з "Веселкової країни".
Це просто неймовірно, як люди можуть підібрати колір, матеріал, форму і зробити з такою любов"ю подарунок для незнайомої людини, буквально відгадавши всі уподобання, смаки, і навіть якоюсь мірою втілити мрію! Так сталося і зі мною :)) Я дуже хотіла завести собі рукодільну рамочку, м"якеньку, з льону, з мереживом... (Навіть задивлялася в гостях у Нусі на її рамочку... але далі діло не пішло :)) А ще мені дуже подобаються тільдо-сердечкі. І тепер я все це маю! А ще купу серветок і серветИЩ (деякі з них гігантського розміру:) Ось ця краса:



 Покажу навіть зворот, бо то просто ідеально і геніально! :))

Дуже дякую, Надійко! В мене вдома буде жити гарна пам"ятка про Тебе. Хай щастить!